Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O mogućoj smjeni Milanovića s mjesta šefa SDP-a

'Nisam baba Vanga da proričem!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josip Leko komentirao je danas uzdrmane unutarstranačke odnose u SDP-u te rekao kako želi da se sve riješi u skladu s demokratskom procedurom.

Na pitanje hoće li glasovati za isključivanje Slavka Linića iz stranke ukoliko dođe do takvog glasovanja, Leko kaže da želi da se demokratski razgovara unutar SDP-a ako je riječ o unutarstranačkim odnosima.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'To je ono što može stvari poboljšati, što može donijeti koristi u SDP-u, ali i općenito u hrvatskom društvu. Sve treba riješiti u okviru demokratske procedure. Postoje poslovničke odredbe i stranački statuti. Ne može samo pojedinac voditi brigu, svi moramo voditi brigu. Postoje tijela koja vode brigu o svim stvarima', kaže Leko.

Leko: 'Građani od nas očekuju hitne mjere koje će zemlju izvući iz krize'

Na pitanje hoće li netko na Glavnom odboru SDP-a sazvanom za sljedeću subotu, postaviti pitanje micanja Zorana Milanovića s mjesta predsjednika stranke, Leko je odgovorio: 'Nisam baba Vanga da mogu procijeniti. Rješavat ćemo stvari u okviru institucija.' 

Podsjetimo, Slavko Linić jučer je održao konferenciju za novinare na kojoj je žestoko kritizirao premijera Milanovića i optužio ga za zlouporabu nadležnih službi. Konferenciju za novinare sazvao je kako bi objasnio svoj odnos s premijerom i razloge zbog kojih je početkom svibnja morao dati ostavku.

Bivši ministar financija jučer je prozvao premijera da koristi službe kako bi ga uhodio s krajnjim ciljem da ga dade uhititi. Linić je najavio da će se obratiti saborskom odboru za nadzor obavještajnih službi, te da s tim u vezi prikuplja dokaze.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene