Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoteli Valamara čisti

Legionela samo u sportskoj dvorani u Poreču, ne i u hotelima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konačni nalazi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) potvrđuju da nema bakterije legionele u porečkim objektima Valamara, priopćeno je danas iz službe za odnose s javnošću Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o.

Od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stigli su konačni nalazi ispitivanja pojave bakterije legionele u dva objekta Valamara u Poreču, i oni 'nedvojbeno potvrđuju da u hotelu Valamar Crystal i apartmanima Valamar Diamant Residence - u kojima je boravio dio stranih navijača koji su od legionele oboljeli tijekom trajanja Svjetskog prvenstva u rukometu - nije pronađena bakterija legionela koja uzrokuje legionarsku bolest', navodi u priopćenju Marina Majić Crnković, specijalist za odnose s javnošću Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o.

Pročitajte i ovo Rekordan broj periski Fantastična vijest Izvanredno otkriće! U cijelom Mediteranu ih nema niti 10, a kod Poreča su ih pronašli čak 68 Slika nije dostupna Ispiru se cijevi Zbog legionele dvorana zatvorena još od ponedjeljka

Time su potvrđeni preliminarni nalazi ispitivanja HZJZ-a koji su upućivali na to da se uzročnik ove infekcije nalazio u gradskoj sportskoj dvorani Žatika, a ne u porečkim hotelima i privatnom smještaju, kako se prvotno u nekim medijima pogrešno nagađalo, ističe se u priopćenju.

U međuvremenu su u dvorana Žatika poduzete mjere potpunog uništavanja bakterije i sprečavanja njezinog ponovnog pojavljivanja te je dvorana 20. veljače, otvorena za javnost i normalno radi, dodaje se.

Iz poduzeća Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o. također ističu kako su od početka bili uvjereni u ovakav ishod testiranja, s obzirom da u grupaciji svojih turističkih objekata provode 'najviše svjetske standarde kvalitete i održavanja, na čemu temelje i razvoj prvog hrvatskog hotelskog brenda - Valamar'.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene