Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za kraj siječnja

Led i snijeg sručili se na Hrvatsku: Prepune traume

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Loše vrijeme, kiša i snijeg, čekaju nas i noćas te sutra ujutro.

Vozači i pješaci u Hrvatskoj su se jutros opasno klizali. Poledica je iznenadila mnoge koji su završili s lomovima nogu i ruku, a vozači su se teško probijali kroz ledenu kišu i snijeg koja je otežavala promet.

Pročitajte i ovo Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Snijeg donio probleme Teretni kamioni unatoč zabrani izišli na staru cestu: "Pojedinci se ne pridržavaju pravila, pa se događaju nezgode" Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

Situacija na cestama nije dobra. Ukratko, za cijelu Hrvatsku to znači snijeg, led, kišu i vjetar. Najprije svim vozačima treba savjetovati da ako ne moraju ne idu nigdje, a pogotovo ne na neka duža putovanje. Cestama se može proći, ali doista je dosta teško voziti kroz snijeg koji se u kontinentalnoj Hrvatskoj pretvara u pravu mećavu. No glavni problem je jutros ipak bio led. Hrvate je led doista iznenadio, lomile su se noge i ruke, bilo je prometnih nesreće, no na sreću za sada bez težih posljedica. Dobar dio Hrvatske probudio se okovan ledom. Jutarnje klizanje za mnoge je Zagrepčane završilo posjetom traumi. Čekaonice prepune, a lomovi bolni. Jednoj je ženi odlazak na subotnju kavu pokvario nezgodan pad. 'Bole me nadlaktica i rame', kaže žena. Liječnici su zatrpani poslom. Kažu da dugo nisu vidjeli ovakvu navalu na hitnu.

>> Snijeg otežava promet na sjeveru i sjeverozapadu zemlje

'Opsadno je stanje. Imali smo već par pacijenata s lomovima koji su poslani na operaciju i dosta ovih lakših ozljeda, uganuća zglobova i slično', rekao je dr. Ivan Benčić. Na cestama snijeg, led, vjetar i kiša. Najteže se vozilo po snježnom Gorskom Kotaru. Prije tunela Sveti Rok poledica, poslije tunela mokro i sklisko. Na ovo mjesto u HAK-u stižu informacije, odavde se šalju upozorenja vozačima.

'Ukoliko nemaju potrebu baš danas krenuti na put, da taj put odgode za dan ili dva kada će ovaj snijeg stati. Ako baš dođe do potrebe za putom treba provjeriti imsku opremu', rekao je Hrvoje Pećnik iz HAK-a. Loše vrijeme, kiša i snijeg, čekaju nas i noćas te sutra ujutro. Prvo treba upozoriti sve koji sutra ujutro izlaze iz kuća da paze kako hodaju da ne bi završili kao ovi ljudi koji su lomili ruke i noge, jer noćas i sutra ujutro nema poboljšavanja vremena. Najjači snijeg pada u Gorskom Kotaru i Lici, ali i ostatku kontinentalne Hrvatske očekuje se snijeg. Pravi zimski uvjeti su i na autocesti Rijeka- Zagreb oko Kikovice gdje puše jak vjetar. Ceste su mokre negdje i opasno zaleđene,a ima i dosta magle koja smanjuje vidljivost. Znači, ako baš ne morate ne riskirajte s vožnjom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene