Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Laptalo tvrdi da mu Veleposlanstvo u Ateni nije htjelo, niti sada želi pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovački kapetan Kristo Latalo, nepravomoćno osuđen u Grčkoj na 14 godina zatvora zbog krijumčarenja droge, izjavio je da mu hrvatsko Veleposlanstvo u Ateni nije željelo pomoći u pravnim pitanjima, nego samo u konzularnim.

"Ambasada je odbila suradnju na pravnim i kriminalnim pitanjima, a meni humanitarna pomoć nije bila potrebna. Ja i danas trebam pomoć, ali izgleda da oni i dalje ne žele pružiti ništa osim onog humanitarnog - da pođem učiti grčki, a meni treba angažman po pitanju mog statusa i procesa", rekao je Laptalo.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Slika nije dostupna Pomorci od Mesića traže pomoć u slučaju Laptalo

Također je rekao kako su ga iz hrvatskog Veleposlanstva posjetili pet puta, a posljednji posjet bio je još u kolovozu prošle godine. Prema njegovim riječima, dolazili su mu govoriti kako je on stari morski vuk koji će sve izdržati, pitali su ga trebaju li mu knjige i savjetovali mu da uči grčki.

"Njihov odnos mogao bih definirati nekom čudnom indiferentnošću", ocijenio je Laptalo, napominjući kako u godinu dana nije vidio veleposlanika.

Priznao je da nije bio spreman prihvatiti neke konzularne usluge jer mu "nikada nije trebala humanitarna pomoć" te da su posjeti prekinuti na njegovu inicijativu.

Na pitanje što je predsjednik Stjepan Mesić mislio kad je rekao da on i nije previše tražio pomoć diplomatskog predstavništva, dubrovački kapetan je odgovorio kako mu nije jasno kako predsjednik mjeri što je previše, a što premalo pomoći.

Po njegovu mišljenju, mnogi su mislili da je on nedužan te da mu ne treba pomoć.

Laptalo ne vjeruje da je itko za njega bilo što učinio jer rezultat na kraju nije bio nikakav. Onaj tko je probao nešto učiniti, neka to i kaže, a neka ne govori okolo "da sam premalo ili previše tražio da mi pomognu", rekao je, dodajući kako može biti da se u traženju pomoći od Ureda predsjednika nije dovoljno ponizio.

Krajem ovog tjedna na radnome sastanku u Vladinu uredu za socijalno partnerstvo ocijenjeno je, pak, da su sve državne institucije u sklopu svojih ovlasti i mogućnosti poduzimale sve potrebne mjere i pružale pomoć kako bi se Laptalu jamčila zaštita ljudskih prava te primjeren položaj tijekom suđenja u Grčkoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene