Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tražimo najbolji model'

Lagumdžija: Problem povezivanja Hrvatske bit će riješen do ljeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija izjavio je kako je uvjeren da će njegova zemlja i Hrvatska do ljeta naći rješenje koje će osigurati nesmetani prolaz i slobodno putovanje kroz područje Neuma i nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju te kako će tome biti posvećen i sastanak ministara vanjskih poslova dvije zemlje koji se treba održati u veljači.

'Nastavit ćemo tragati za najboljim modalitetima da BiH ne ostane 'odsječena', Hrvatska 'prepolovljena', a granica između dvije zemlje nedefinirana. Možemo to apsolvirati do ljeta ove godine', izjavio je Lagumdžija. Podsjetio je kako se stručni timovi sastaju svaka tri mjeseca u Bruxellesu u sklopu trilaterale BiH-EU-Hrvatska.

'Zahvaljujući tome uspjeli smo dobrim dijelom riješiti pitanje našeg slobodnog pristupa luci Ploče nakon što Hrvatska uđe u EU. Uskoro započinjemo razgovore o svim aspektima teritorijalnog povezivanja Hrvatske u području Neuma', kazao je Lagumdžija konstatirajući kako je i Hrvatska počela postupak ratificiranja sporazuma o granicama. Istaknuo je kako su sve to važni pomaci iako se o njima ne govori pretjerano.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

>> Lagumdžija: Pitanje Neuma i Ploča bit će riješeno do 1. srpnja 2013.

Komentirajući stanje u regiji Lagumdžija je kazao kako su verbalnim sukobima značajno doprinijele izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića. Ministar vanjskih poslova BiH drži kako je to sada i Nikoliću jasno, baš kao što je i svima jasno da je povezivanje umjesto razdvajanja 'nova regionalna paradigma' jer nove podjele nikome nisu u interesu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene