Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O muslimanima

Ladislav Ilčić svojim izjavama o izbjeglicama izazvao lavinu negodovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić svojim izjavama o izbjeglicama izazvao je lavinu negodovanja i osude što političkih što onih civilnih udruga.

Ladislav Ilčić smatra da će izbjeglice koji su arapski muslimani promijeniti kulturnu sliku Europe i Hrvatske, te da na granicu treba staviti žicu. Lider Domoljubne koalicije, kojoj je Hrast partner, ogradio se od Ilčićevih izjava.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva

Od početka izbjegličke krize do danas kroz Hrvatsku je prošlo više od 467 tisuća izbjeglica. Predsjednik stranke Hrast smatra da će izbjeglice preplaviti Europu i Hrvatsku. A veći problem za njega jest njihova vjeroispovijest.

'Drugo su muslimani hrvatski, koji imaju sličan mentalitet našem, ali arapski muslimani imaju značajno različit mentalitet od našeg i sigurno da bi moglo biti problema', izjavio je Ladislav Iličić.

Može promijeniti hrvatsku kulturu i o tome svaka zemlja koja brani svoj teritorij i kulturu mora voditi računa.

Predsjedništvo Hrasta: Ilčić je prekršio ovlasti ulaskom u HDZ-ovu koaliciju

Problem vidi i u tome, kako je javno izjavio, što su biološki jači jer imaju puno djece.

'Pitanje je koliko će biti tih izbjeglica i kakva je njihova kultura', dodao je.

Njegove izjave razljutile su civilne udruge.

'Izjava gospodina Ilčića je duboko ksenofobna. Ta izjava začuđujuje posebice sa aspekta što se gospodina Ilčić prikazuje kao osoba koja zagovara kršćanske vrijednosti a njegova izjava je u izravnoj suprotnosti sa svime što govori papa Franjo', tvrdi Sandra Benčić iz Platforme 112.

'Meni nije to problem, meni je problem sigurnosni, dokazano je da su dva terorista prošla preko hrvatskog teritorija, to je ono što mene brine', tvrdi Tomislav Karamarko (HDZ).

'HDZ i HRAST se ne moraju u svemu slagati i javnost se mora naučiti na to da nećemo o svemu imati identično mišljenje', mišljenja je Ilčić.

Od početka je kaže, trebalo primati samo izbjeglice iz Sirije, a za ekonomske migrante zatvoriti granicu. I to žicom kao i susjedne zemlje.

'Na toj žici nitko nije stradao, ali je bila jasan znak ekonomskim migrantima koji su rekli da će ako treba i silom ući u Europu. Upravo je ta politika jasnog osiguranja vlastitih granica donijela rezultate u smanjenju priljeva izbjeglica', zaključuje Ilčić.

Iz Centra za mirovne studije, preko kojeg stotinjak volontera svakodnevno pomaže izbjeglicama u kampu u Slavonskom Brodu, poručuju.

'Mislim da je važno da političari budu odgovorni u svojim javnim nastupima i da ne izlijeću sa izjavama koje mogu imati takav zapaljujući efekt', poručuje Cvijeta Senta, Centar za mirovne studije.

A putem Facebooka Željko Jovanović osuđuje Ilčićevu izjavu i poručuje da će svaki put kada Ilčić bude govorio, on izaći iz Sabora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene