Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije za svačiji džep

KVADRATI OD 10.000 EURA Ovo su najskuplje ulice u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio svjetskih milijardera kupio si je 'komadć raja' u Hong Kongu po cijeni od 120 tisuća dolara po kvadratu. Oni koji su 'komadić raja' potražili u Hrvatskoj platili su puno manje, ali mnogima i dalje nedostižne iznose.

Dio svjetskih milijardera našao si je svoj komadić 'raja na Zemlji' u Hong Kongu gdje za metar kvadratni stana izdvajaju i po vrtoglavih 120 tisuća dolara. I za taj iznos dobiju fantastičan pogled, luksuzne trgovine u dvorištu i vrhunsku gastronomsku ponudu - te mogućnost da se pohvale činjenicom da žive u najskupljim svjetskim kvadratima.

Hrvati dubljeg džepa i svi oni koji našu zemlju vide kao idealnu destinaciju za kupnju nekretnina za najskuplje kvadrate izdvajaju puno manje iznose. Ali i Hrvatska ima ulice čiji su kvadrati zbog visokih cijena dostupni rijetkima. Dok je prosječna cijena kvadrata u Zagrebu oko 1500 eura, ona se u najskupljoj ulici u Hrvatskoj penje i do 10.000 eura po metru kvadratnom.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Zgrada - 1 Pravo na dom Znači li pad potražnje da slijedi pad cijena nekretnina? "Na tržištu imamo prazninu priuštivih stanova"

Iznenađuje li vas ovaj popis? 19 najskupljih tvari na svijetu

Boro Vujović iz agencije za nekretnine Opereta rekao nam je da kupce za dobre nekretnine nije teško naći.

'Pitanje je samo jesu li spremni platiti ono što prodavatelji traže', kaže. Kao noviji primjer dobre prodaje naveo je Medulićevu ulicu u Zagrebu gdje su stanovi prodani po cijeni od 4000 eura za metar kvadratni.

Morske lokacije na vrhu

No, najskuplje ulice u Hrvatskoj nisu u Zagrebu. Na vrhu liste pozicionirali su se Dubrovnik i Opatija.

'Najskuplja ulica u Hrvatskoj je Stradun. Zbog svoje specifičnosti koja je zanimljiva i stranim kupcima, povijesna jezgra jedne od 10 najljepših svjetskih destinacija, čini dubrovački Stradun posebnom ulicom', kaže Vujović. Cijene kvadrata kreće se od 6000 do 10000 eura ukoliko prozori gledaju na Stradun.

Kada se govori o Dubrovniku bitno je spomenuti i Ulicu Vlahe Bukovca.

'To je posebna ulica u kojoj nema puno nekretnina. Rijetko se prodaju, a onda se ne pita za cijenu', kaže Vujović.

Ovo su najskuplje nekretnine na svijetu

Nakon Dubrovnika na popisu najskupljih je opatijska Ulica maršala Tita u kojoj se cijene nekretnina kreću između 4500 i 8000 eura. Ne tako davno jedan od stanova u navedenoj ulici prodan je po cijeni od 7300 eura za metar kvadratni. Kupci su, kaže Vujović, prije svega stranci kojima je Opatija zanimljiva.

Visoke cijene postižu i nekretnine na nekoliko lokacija u Splitu. Oni koji se odluče za stan u novogradnji na splitskoj Rivi za metar kvadratni stana moraju izdvojiti između 3000 i 6000 eura. Stanovi u Ulici Put Firula prodaju se po cijeni od 4000 do 5000 eura kojima se, među ostalim, plaća pogled na more, garaža i dobra zgrada. Toliko koštaju i stanovi u splitskoj četvrti Žnjan, na adresi Put Radoševca. Oko 5000 eura po metru kvadratnom cijena je i u Prilazu Vladimira Nazora i Marasovićevoj ulici na Marjanu.

Na popisu gradova s nekom od nasjkupljih ulica u Hrvatskoj našao se i Rovinj u kojem se za stanove na lokaciji Sveti Križ mora izdvojiti 3000 do 3500 eura po kvadratu.

Kome je zanimljiv Zagreb?

Kada je u pitanje metropola, Vujović kaže, da se cijene samo na nekim iznimnim nekretninama mogu mjeriti s prije spomenutim, a razlog je profil kupaca kojima je Zagreb zanimljiv.

'Kupci su uglavnom domaći uz podršku naše dijaspore', rekao je Vujović.

Prestižna lokacija i dalje je Trg bana Jelačića kojoj se pridružuje i kvalitetna novogradnja na početku Vlaške ulice. Cijene se kreću oko 4000 eura po kvadratu.

Zavirite u hrvatsku kuću vrijednu 2,5 milijuna eura!

Pješačka zona s parkingom u garaži te nekretninama s terasom, odnosno Cvjetni trg i Bogovićeva ulica također drže visoku cijenu cijenu kvadrata koja se kreće od 3000 do 5000 eura.

Zbog novog naselja izgrađenog prije nekoliko godina, zagrebačka IN ulica je, kaže Vujović, Babonićeva ulica s cijenom kvadrata od 3000 eura, koja je naseljena mnogim poznatim osobama.
Najskuplja nekretnina koju su prodali u Opereti bila je samostojeća kuća za adaptaciju na Gornjem gradu čija je postignuta prodajna cijena iznosila 3000 eura po kvadratu.

Najskuplje ulice u Hrvatskoj i cijena četvornog metra:

1. Stradun, Dubrovnik – 6.000 – 10.000 eura
2. Ulica maršala Tita, Opatija – 4.500 – 8.000 eura
3. Riva, Split – 3.000 – 6.000 eura
4. Prilaz Vladimira Nazora i Marasovićeva ulica, Split – 5.000 eura
5. Put Firula i Put Radoševca, Split – 4.000 – 5.000 eura
6. Trg Bana Jelačića, Vlaška ulica i Medulićeva ulica, Zagreb – 4.000 eura
7. Cvjetni trg i Bogovićeva ulica, Zagreb – 3.000 – 5.000 eura
8. Sveti Križ, Rovinj – 3.000 – 3.500 eura
9. Babonićeva ulica, Zagreb – 3.000 eura

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene