Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohvalila Švaljek

Kusin: Spremna sam preuzeti najvažnije funkcije u gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika i nova obnašateljica gradonačelničke dužnosti Vesna Kusin izjavila je u petak kako je spremna preuzeti najvažnije funkcije u gradu, a za Sandru Švaljek, koja je dala ostavku, rekla je kako je dobro radila posao zamjenice gradonačelnika.

"Pa, moram priznati, jesam spremna. Cijeli život zapravo sam na neki način bila borac, pa evo i sad ću pokušati to biti i učiniti sve najbolje za Grad Zagreb i za sve građane ovoga grada", rekla je Kusin novinarima u pauzi sjednice Gradske skupštine.

Pročitajte i ovo Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se" Slika nije dostupna Bez tenzija Kusin: Prvo ću razgovarati sa Švaljek; Švaljek: o svemu sutra na 'presici'

Nije htjela govoriti o svojim prvim potezima kao obnašateljice dužnosti gradonačelnika. "Prvo da uzmem sve konce u svoje ruke, a onda ću vas sazvati pa ću vam reći daljnje poteze", kazala je.

Ustvrdila je kako nikada nije bila u posjetu gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je zbog sumnji u financijske malverzacije na štetu grada pritvoren u Remetincu. "Pa, ne trebam ići na konzultacije. Mogu ići njega posjetiti kao čovjeka ako ostane tamo, ali vjerujem da će on izaći i da će mi se uskoro pridružiti", istaknula je Kusin.

Švaljek podnijela ostavku: 'O politici ću još razmisliti'

Navela je i kako joj je Švaljek najavila i prvoj joj rekla da će podnijeti ostavku na dužnost zamjenice gradonačelnika. "Ja sam to, naravno, znala i što mogu, prihvatila sam to. Jest da je sada jedna teška situacija jer smo bili troje, pa dvoje, sada sam sama. Bit će teško, ali nastojat ću učiniti sve što mogu za dobrobit grada i njegovih građana", istaknula je Kusin.

Za Švaljek je rekla kako je dobro radila posao zamjenice gradonačelniika. "Mislim da je dobro radila. Ono što sam rekla baš kada smo razgovarale, da smo se našle u jednoj prestrašnoj situaciji na koju nitko od nas nije računao i da je zapravo pala u ocean u kojem je trebalo plivati i mislim da je plivala najbolje što je mogla i znala. I ja ću pokušati isto", kazala je.

Upitana koliko se smatra sposobnom preuzeti golemi gradski aparat, s obzirom da dolazi iz kulture i u Gradu Zagrebu se bavila kulturom, Kusin je odgovorila: "Ja se jesam bavila kulturom, ali sam se prije toga prvo bavila zaštitom čovjekove okoline. Dakle, ono gdje se špekuliralo kako ću ja oko toga, vjerujte mi imam tu veliko znanje. Naravno, čovjek uči cijeli život i dalje ćemo učiti, i dalje ću ulaziti u sve te probleme i nastojat ću ići dobrim putem", poručila je.

Dodala je kako se u svojoj dugoj novinarskoj karijeri, kada je novinarstvo bilo "nešto drugo nego što je danas", bavila i analitikom radnih i političkih sektora te drugim stvarima, tako da ima veliko iskustvo i znanja koja namjerava primijeniti u upravljanju gradom.

Na tvrdnju novinara da joj je Bandić zapravo napravio "medvjeđu uslugu" ostavivši ju u nezahvalnoj poziciji, te upitana je li to očekivala, Kusin je odgovorila da su svi to očekivali. "Nemam tu što komentirati. U takvoj smo situaciji i u takvoj situaciji se moramo znati nositi s problemima", istaknula je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene