Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Priprema novosti

Kuščević najavio subvencije za mlade obitelji pri kupnji stana ili kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević izjavio je u četvrtak uoči sjednice Vlade u Vukovaru da Ministarstvo priprema novosti za mlade obitelji pri kupnji stana na kredit, u čemu bi im država pomogla u prvim godinama otplate s plaćanjem 50 posto rate.

"Država će pomagati mladim obiteljima s ratama kredita pri kupnji stana i to tako da u prvih četiri-pet godina, što ovisi o tome koliko ćemo uspjeti osigurati novca u proračunu, Ministarstvo odnosno država iz proračuna izdvaja za plaćanje 50 posto rate njihovog kredita", rekao je Kuščević, dodajući da će ostatak ugovorenog kredita korisnici plaćati sami.

Pročitajte i ovo Ilustracija masovna pucnjava u Iranu Muškarac kalašnjikovim ubio 12 članova obitelji, uključujući oca i brata Ilustracija Tragedija i tuga Roditelji preminulog dječaka: "Zašto nam to rade? Neka znaju da djecu nikada neće dobiti"

Najavio je i olakšice za kupnju novih te renoviranje starih stanova i kuća.

Na pitanje hoće li biti pogodnosti za obitelji koje tijekom kredita dobiju novo dijete/djecu, ministar Kuščević je odgovorio da i tu ima novosti te da će, kako je kazao, "za svako novorođeno dijete u obitelji za vrijeme otplate kredita kojeg sufinancira država produljiti to razdoblje minimalno za godinu dana, a moguće i dulje".

Sve bi po njegovim riječima moglo u primjenu već iduće godine odnosno u prvom tromjesečju.

"Nacrt zakona za to je spreman i ide u proceduru te očekujemo da ga Sabor usvoji početkom iduće godine, pa bi već u prvom tromjesečju mogli raspisati natječaj", poručio je ministar koji je ovih dana već kazao da priprema zakon kojim će subvencionirati kupnju nekretnine mladim obiteljima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene