442715
442715
442715
442715
442715

'HSS-ovci na terenu ne dijele mišljenje Glavnog odbora o koaliciji sa SDP-om'

  • , 08.07.2016., 14:41
  • Autor:
  • komentara

To je odluka delegata Glavnog odbora HSS-a, ali članovi na terenu ne dijele takvo mišljenje, poručio je HDZ-ov Lobro Kuščević.

 
 
 
 
Lovro Kuščević, ilustracija (Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL)
Lovro Kuščević, ilustracija (Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL)

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević (HDZ) ocijenio je u petak kako članovi HSS-a na terenu ne dijele mišljenje Glavnog odbora HSS-a da ta stranka na predstojeće prijevremene parlamentarne izbore izađe u predizbornoj koaliciji sa SDP-om i njegovim partnerima.

"To je odluka delegata Glavnog odbora HSS-a, ali članovi na terenu ne dijele takvo mišljenje", izjavio je Kuščević novinarima za posjeta Slavonskom Brodu.

Za program kandidata predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića rekao je kako neće biti promjena u odnosu na poveznicu s utemeljiteljem HDZ-a Franjom Tuđmanom i državotvornošću stranke.

"S druge strane, sasvim sigurno bit će mnogo novina jer Plenković ima novu svježinu, nove ideje, europska iskustva što HDZ i Hrvatska treba. Bit će to program koji će HDZ dovesti na vlast", rekao je Kuščević i naglasio kako podupire takav program.

Butković: HSS je pogriješio

Potpredsjednik HDZ-a i ministar pomorstva prometa i infrastrukture Oleg Butković ocijenio je u petak u Osijeku kako je HSS pogriješio kada je odlučio da na prijevremene parlamentarne izbore ide u koaliciji sa SDP-om.

Nakon sastanka sa županjskim i osječkim čelnicima o obnovi cestovne infrastrukture u Osječko-baranjskoj županiji, Butković je na upit novinara da komentira politički zaokret HSS-a kazao kako HSS ima pravo na svoje odluke, ali smatra da su napravili pogrešku. "Neka im bude sa srećom", poručio je.

Za kandidata za predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića rekao je kako je on u ovome trenutku najbolji kandidat kojeg HDZ ima, čije je viđenje HDZ-a kao stranke centra i desnog centra, koja uz slavnu prošlost mora biti okrenuta budućnosti i gospodarskim temama, ono što je HDZ-u potrebno.

Upitan je li Plenkovićev program bolji od programa bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, Butković je odgovorio kako Karamarkov program nije bio loš, ali da su u prethodnih šest mjeseci realizirani samo neki dijelovi toga programa te da se Plenković nadovezuje na program kojeg je HDZ radio u suradnji s IFO Institutom.

O tome kako tumači Plenkovićev program potpredsjednik HDZ-a i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić izjavio je kako HDZ "ide prema priči pomirbe i povezivanja, a ne trvenja i svađa", te da će to biti glavna poruka HDZ-a u predizbornoj kampanji.

Istaknuo je kako Plenkovićev program sadržava dobar dio onoga što je HDZ radio posljednjih godinu i pol dana, ali osobno smatra kako HDZ "mora ići u smjeru smirivanja tenzija".

Ministar zdravlja Dario Nakić (HDZ) ocijenio je kako je HSS-ov izlazak na izbore sa SDP-om odluka te stranke koju ne može komentirati. "To je njihov izbor i ja ne mogu komentirati izbor njihove stranke. Ono što vidite i sami po medijima je da cijelo njihovo članstvo baš nije zadovoljno. Čelni ljude njihove stranke nisu zadovoljni s takvom odlukom, a što će se događati u budućnosti vidjet ćemo.

Nakić je rekao i kako se HDZ zajedno s partnerima priprema za izbore kako bi ponovno ostvarili pobjedu i mogli nastaviti raditi te realizirati planove koje su zamislili. "Ono što smo zatekli baš nije bilo dobro. Ako ćemo uzeti samo zdravstvo, zatekli smo velika dugovanja. Mi smo ih nastavili producirati jer određene zakonske stvari nismo mogli provesti u djelo", rekao je Nakić te iznio podatak da trenutni dugovi u zdravstvu iznose 3,1 milijuna kuna.

"Ako nastavimo tako, stvarajući 1,2 milijardi kuna duga svake godine, to znači da sustav ne možemo financirati osim novim zaduženjima. Hrvatska je zemlja koja se nalazi na granici prekomjernog zaduženja i bez potpune reforme i racionalizacije zdravstvenog sustava bojim se da ćemo mi ostati bez njega", kazao je. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se