Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ona bi se svađala'

Kosor: Kukuriku koalicija bi se mogla nazvati peka, ražanj, roštilj ili gemišt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor u Sinju je uzvratila jučerašnjim napadima oporbe, ali i svojih partnera iz SDSS-a.

Odgovarajući na optužbe SDSS-ovca Milorada Pupovca koji je kazao da je opasno u Kninu pozdravljati nepravomoćno presuđene osobe za najteže ratne zločine, premijerka Kosor je imala spreman odgovor.  'Mi mislimo da je bilo iznimno opasno prošle godine ne reagirati, a bilo je malo nas koji smo reagirali, na zahtjeve iz Srbije predsjednika Tadića da ne smijemo slaviti pobjedničku operaciju Oluju, da ne smijemo slaviti oslobođenje Republike Hrvatske od velikosrpske agresije. To je bilo opasno, kao što je bilo opasno i veličanje četništva - toga se isto treba sjetiti upravo u to vrijeme - i naravno Draže Mihajlovića', rekla je premijerka Kosor novinarima.

'Mi smo upravo pobjedom u toj akciji skršili zube tiraninu Miloševiću, ali i omogućili našim susjedima otvoriti širom vrata demokraciji', kazala je premijerka, dodavši kako su to činjenice i da tako stvari stoje.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Slika nije dostupna Trenutak za povijest JEDNOGLASNA ODLUKA SABORA Hrvatska izlazi iz arbitražnog postupka

Što se tiče komentara HNS-ove Vesne Pusić da HDZ vodi kampanju Ivice i Marice, odnosno da bacaju okolo kamenčiće temeljce Kosor se prisjetila kako su ne Ivica i Marica već 'Vesna i Radimir' u prošloj kampanji obećavali 200 tisuća radnih mjesta, a mandat završili s 320 tisuća nezaposlenih i deficitom od 5,4 posto. Osvrćući se na jučerašnji poziv predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da se Hrvatska treba probuditi, premijerka Kosor je rekla: 'To, što je on sanjao i spavao proteklih godina, to je njegov problem'.

'Zemlja je u krizi, a ona bi se svađala'

'Što se tiče Kukuriku koalicije vidjeli smo da su oni siti i da se dobro jede i pije. Tu bismo koaliciju mogli nazvati peka, ražanj, roštilj i gemišt', poručila je Kosor iz Sinja. Šef oporbe ubrzo je odgovorio, ali nije želio dizati tenzije. 'Nisam jučer uopće spominjao premijerku, zemlja nam je u krizi, ljudi nemaju što jesti, a ona bi se svađala, to je sve što imam za reći', rekao je Zoran Milanović

Na upit novinara je li pozdravljanje generala Ante Gotovine i Mladena Markača u Kninu bilo predizborno jer ih godinama nije spominjala ni pozdravljala, premijerka Kosor je odgovorila kako je to 'slabo pamćenje'. 'Ja sam jedini visoki državni dužnosnik koji je posjetio naše generale Gotovinu i Markača u Haagu', istaknula je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene