Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Govor mržnje

Kukastim križevima išarali Romima kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelj ili više njih noćas su sprejem ispisali kukaste križeve po kućama i osobnom automobilu na Trgu Statuta u središtu Vodnjana, izvijestila je istarska policija.

Po riječima glasnogovornice istarske Policijske uprave Nataše Rogić dojavu je policija dobila od građanke čija su vrata kuće i vozilo išarani, a neslužbeno se doznaje kako su išarane uglavnom kuće u vlasništvu Roma. Očevid je u tijeku.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

Ne možemo dopustiti takav govor mržnje, to nije način za rješavanje problema, već se time samo potiče nesnošljivost među stanovništvom Klaudio Vitasović, vodnjanski gradonačelnik

Vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović na izvanrednoj je konferenciji za novinare najoštrije osudio taj čin, istaknuvši kako je 'Vodnjan oduvijek simbol multietničnosti, multikulturalnosti, suživota i primjer tolerancije različitosti'.

'Ne možemo dopustiti takav govor mržnje, to nije način za rješavanje problema, već se time samo potiče nesnošljivost među stanovništvom', poručio je Vitasović, dodavši kako lokalna samouprava oduvijek potiče integraciju svih nacionalnih manjina, pa tako i romsku, 'što sigurno nije lako ostvariv cilj'.

Po njegovim riječima u tom procesu lokalna samouprava često nailazi na mnoštvo zapreka i nedovoljnu želju za integracijom manjinskih predstavnika. Stoga, dodao je, kako bi se omogućila potpuna integracija na zadovoljstvo svih građana, moramo zatražiti pomoć i od državnih tijela.

'Tražimo od nadležnih institucija da što prije pronađu počinitelja ili počinitelje i da se prema njima primijene odgovarajuće mjere' , kazao je, napomenuvši kako upravo zbog takvih slučajeva, ali i zbog sve češćih provala i krađa te raznih oblika divljaštva i uništavanja imovine, treba što prije uspostaviti policijsku postaju u Vodnjanu kako bi se izbjegli takvi izgredi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene