Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenuo izbjeglički val

Kroz ova polja izbjeglice ulaze u Hrvatsku, nitko ne odbija registraciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbjeglice koje su se iz Srbije prema zapadnoj Europi uputili preko Hrvatske, u našu zemlju ulaze ilegalnim putevima.

Izbjeglice koje stižu u Tovarnik, u to mjesto na istoku Hrvatske, na samoj granici sa Srbijom, dolaze kroz ilegalne prijelaze, mimo ceste, preko polja kukuruza i voćnjaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ante Kotromanović U Opatovac i dalje pristižu izbjeglice u velikom broju Slika nije dostupna Tradicionalni festival ŽIVOT SE NORMALIZIRA 'Mještani Tovarnika zaslužili su se opustiti'

Iz Šida na srpskoj strani u blizini granice s Hrvatskom, prevoze ih autobusima i upućuju da dalje nastave pješice kroz polja, što izbjeglice i čine, a hrvatska policija presreće ih u poljima i policijskim vozilima odvozi u Tovranik na registraciju.

UŽIVO - PRVI VAL IZBJEGLICA ULAZI U HRVATSKU: Puno je male djece, mnogi su iscrpljeni, traže liječničku pomoć

Po dolasku u Tovranik mnogi su već zatražili liječničku pomoć, a većina pristiglih izbjeglica su majke s djecom i mlađi muškarci.

Prema službenim inofrmacijama nitko nije odbio registraciju i svi surađuju. Policija ih nakon registracije prevozi u smještajne kapacitete MUP-a u Sisak i Kutinu.

Podsjetimo, nakon što je Mađarska u utorak zatvorila svoju granicu, izbjeglice traže alternativne puteve prema zapadnoj Europi. Najbliže mađarsko srpskoj granici na kojoj prijelaz očekuje tisuće izbjeglica je prijelaz preko Hrvatske, kojeg su od danas počeli masovno koristiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene