Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju novca za zajednički život

Kriza u Slavoniji: Nakon svadbe mladenci idu svatko svojoj kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anonimni zaručnici iz Slavonije nakon izricanja bračnih zavjeta pred oltarom planiraju - svatko svojoj kući.

Svadbeno veselje će biti uobičajeno, kažu mladenci, no njihovoj odluci da nakon toga svatko ide svojoj kući, uključujući i njih dvoje, presudila je kriza, nezaposlenost i kronična besparica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pitali smo vas koji je najgori običaj na vjenčanjima, jedan odgovor daleko je najpopularniji Razvoj slavonskih sela - 5 Sela u blatu Ova su sela svi prekrižili: "Nitko nema pitku vodu, struju, uličnu rasvjetu. Kao da živimo u 15. stoljeću"

'U mojoj obitelji radio je samo otac, a majka je othranjivala djecu. Uspjeli su nas školovati, unatoč jednoj plaći. Meni je to sada nezamislivo', priča mladenka za Glas Slavonije. 'Većina rodbine i ne zna da ću ostati kod roditelja još neko vrijeme. Odlučili smo da svatove nećemo odgađati, a novcem koji dobijemo za poklon podmirit ćemo troškove. Možda uskoro ipak nešto krene nabolje', ponadala se.

'Kada nas ljudi pitaju kamo ćemo na medeni mjesec, samo se nasmijem, neugodno mi je reći da još izvjesno vrijeme nismo u mogućnosti niti živjeti zajedno', priznala je mladenka. Što ljubav spoji, čini se, ova ekonomska kriza ipak razdvoji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene