Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VLADAJUĆI S UPRAVOM TVRTKE

Kriza u Agrokoru prelijeva se i na BiH: Sutra sastanak s predstavnicima Konzuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u BiH nagađaju kako trenutačni dugovi tvrtki povezanih s Agrokorom dobavljačima u BiH iznose između 230 i 250 milijuna konvertibilnih maraka (117 do 127 milijuna eura).

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović najavio je u ponedjeljak sastanak predstavnika vlasti u toj zemlji s članovima uprave Konzuma, koji je u BiH registriran kao posebna tvrtka, kako bi se razmotrilo njegovo poslovanje i mogući učinak krize koja je potresla Agrokor.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivo Jelušić (Foto: Dnevnik.hr) Reakcija politike SDP reagirao na odluku Ustavnog suda: "Rekli su da je lex Agrokor u skladu s Ustavom i ništa više od toga"

Šarović je novinarima potvrdio kako će sastanak biti održan u utorak, a sudjelovanje su najavili i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te ministar financija Vjekoslav Bevanda, kao i predstavnici vlade Federacije BiH.

Pozvani su predsjednik uprave Konzuma u BiH Tomislav Bagić, direktori još četiri tvrtke koje su dijelovi Agrokorova koncerna poput Sarajevskog kiseljaka, kao i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio.

Šarović je kazao kako u Vijeću ministara žele jasan uvid u stanje tvrtki koje mogu osjetiti posljedice krize u Agrokoru, a to se odnosi kako na iznos dugovanja dobavljačima, tako i na planove koji mogu imati utjecaja na status zaposlenih u povezanim tvrtkama. Samo Konzum u BiH zapošljava više od pet tisuća radnika.

"Interes BiH je da Konzum i druge kompanije u sastavu Agrokora koje posluju u BiH stabiliziraju stanje i nastave normalno raditi", kazao je Šarović.

Vlasti u BiH nagađaju kako trenutačni dugovi tvrtki povezanih s Agrokorom dobavljačima u BiH iznose između 230 i 250 milijuna konvertibilnih maraka (117 do 127 milijuna eura). (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene