Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza vlade

Krešo Beljak: HSS je za opoziv premijera Oreškovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) u petak je jednoglasno zaključilo da je HSS za raspuštanje Vlade RH u ovakvom sastavu.

Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) ovakvu odluku je donijelo jer Tihomir Orešković nema izborni legitimitet te je pozvalo svoju dvojicu zastupnika u Hrvatskom saboru da prilikom glasovanja o povjerenju Oreškoviću budu za njegov opoziv, izjavio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak, nakon sjednice Predsjedništva.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin KOALICIJA ZA BOLJU HRVATSKU Pao je važan dogovor, SDP s ovih devet stranaka ide na izbore: "Dosta je HDZ-a" Slika nije dostupna Čeka se 2. krug lokalnih izbora Plenković i dalje ne otkriva ima li većinu i nove ministre: Jesu li državni tajnici spremni preuzeti dužnost?

Beljak je istaknuo kako je Predsjedništvo HSS-a na sjednici u petak jednoglasno usuglasilo i jednoglasno donijelo dva zaključka.

Prvi zaključak jest - HSS je za raspuštanje Vlade RH u ovakvom sastavu jer Tihomir Orešković nema izborni legitimitet i poziva svoje zastupnike u Hrvatskom saboru da prilikom glasovanja o povjerenju predsjedniku Vlade RH budu za njegov opoziv.

Drugi je zaključak Predsjedništva - da je HSS za nove prijevremene parlamentarne izbore, ako se ne okupi dovoljna većina u Hrvatskom saboru, koja bi jamčila stabilnu Vladu Republike Hrvatske, istaknuo je Beljak.

Predsjednik HSS-a također je potvrdio kako se na sjednici stranačkog Predsjedništva dugo raspravljalo, ali su ovi zaključci donijeti jednoglasno.

HSS u Hrvatskom saboru ima dva zastupnika: Branka Hrga i Davora Vlaovića.  (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene