Cjelokupna proizvodnja pjenušca uglavnom se plasira na domaćem tržištu, ali potražnja izvana sve je veća.
S obzirom na potražnju, obitelj Peršurić odlučila je svojih 17 tisuća trsova koji se protežu na 5 hektara zemlje namijeniti isključivo za proizvodnju pjenušca.
U četvrtak je krenula berba, a u idućih 40 dana dobit će prvo mlado vino koje će pretakati, stabilizirati, filtrirati i naposljetku nakon kupaže iduće godine njime napuniti boce za pjenušac.
Proces je dug, pa su tako od berbe do plasmana na tržište potrebne pune tri godine.
Cijelu priču pogledajte u priloženom videu.
Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
-
Reporterka Dnevnika Nove TV iz Malmöa
Novi detalji o skandalu s Eurosonga: "Nizozemska do daljnjega neće biti na probama, kruže glasine..."
-
Donosi Provjereno
Stručnjaci zgroženi programom Domovinskog pokreta: "Učenice ćemo podučavati kako da budu samo majke i domaćice, a učenike kako da budu samo očevi i ratnici?"
-
Iz minute u minutu
Odlazi Grlić Radman? Poznato tko bi ga mogao zamijeniti: Simpatizeri DP-a na originalan način pokazali negodovanje