Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Standard & Poor's

SVE JE ISTO K'O I LANI Kreditni rejting Hrvatske ostao isti - BB s negativnim izgledima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Recesija je za Hrvatsku završila, ali nema naznaka nekog gospodarskog rasta.

Agencija Standard & Poor's (S&P) potvrdila je u petak dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na 'BB' i kratkoročni na 'B', ostavivši negativne izglede.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Kako se ističe u priopćenju S&P-ja, 6-godišnja recesija u Hrvatskoj je okončana, no gospodarski rast u 2016. godini bit će relativno slab i uglavnom ovisiti o vanjskim faktorima.

Istodobno, javne financije i dalje su slabe, a planiranje reformi još nije započelo jer Vlada još nije uspostavljena nakon izbora u studenome 2015. godine.

Negativni izgledi rejtinga odražavaju mišljenje analitičara S&P-a da postoji 33 posto šansi za smanjenje rejtinga Hrvatske u idućih 6-12 mjeseci.

Hrvatski 'BB' rejting u stranoj valuti kod S&P-a dva je stupnja ispod investicijske razine. Isti rejting Hrvatske, s negativnim izgledima drži i agencija Fitch, dok Moody's drži hrvatski rejting jedan stupanj ispod investicijske razine 'Ba1', također s negativnim izgledima. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene