Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi menadžeri

Smjene u Agrokoru: Hoće li Imoćanin spasiti Todorićevo urušeno carstvo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak će biti održane skupštine devet najvažnijih kompanija u sastavu "Agrokora", a na njima će biti imenovani novi članovi nadzornih odbora koje je odabrao Vladin povjerenik Ante Ramljak, što će biti početak velike smjene menadžera.

Sudeći prema predloženim izmjenama u "Agrokorovim" tvrtkama, čovjek od najvećeg Ramljakova povjerenja je Teo Vujčić (48), donedavni direktor zrenjaninskog "Dijamanta", piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) KRIZA U AGROKORU Andrija Jarak o sastanku vjerovnika s premijerom: "Ključno je pitanje - što je u Zagrebu tražio drugi čovjek Knightheada?" Slika nije dostupna proces nagodbe ide dalje Andrej Plenković napokon progovorio o Ramljakovoj ostavci: "Njegov potez nije me nimalo iznenadio"

Teo Vujčić, među ostalim i bivši direktor Zvijezde, postavljen je na čelo Konzuma nakon smjene prijašnje uprave,  a u ponedjeljak će ga Ante Ramljak postaviti i na čelo nadzornih odbora "PIK Vrbovca" i "Zvijezde".

Prije dolaska u "Agrokor" Vujčić je radio u "Luri", konzultantskoj kući "AT Kearney" i splitskoj mljekari "Mils", a imao je i vlastiti biznis. Riječ je o Imoćaninu s doktoratom na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Osim u "PIK Vrbovcu" i u "Zvijezdi" Vujčić će biti i član Nadzornog odbora "Leda". U Nadzornom odboru "Leda" Vujčiću će društvo, prema prijedlogu za nadolazeću skupštinu društva, praviti Vladimir Bošnjak i Luka Cvitan. Osječanin Vladimir Bošnjak (44) radio je, kao i Ramljak, u brokerskoj kući CAIB.

Bošnjak je drugi najveći čovjek od povjerenja Ante Ramljaka, jer će biti imenovan i na čelo NO "Konzuma", porečke "Agrolagune" i "Jamnice", te za člana NO "Zvijezde". Uz njega i Vujčića, najviše funkcija u "Agrokoru" u ponedjeljak bi trebao zadužiti i Luka Cvitan.

Nakon što je unutar menadžerske strukture holdinga "Agrokora" izabran kao jedan od najbližih Ramljakovih suradnika, Cvitan će u nadzorne odbore "Konzuma" i "Belja". Riječ je o najmlađem kandidatu za nadzorne odbore "Agrokorovih" kompanija, koji je profesionalna iskustva nakupio u samom koncernu, piše Slobodna Dalmacija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene