Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na dodjelu pozvani i školarci

Krstičević odbio primiti plaketu braniteljske udruge, za Dnevnik Nove TV poručio: "Nije meni do promocije..."

Damir Krstičević, ministar obrane (Foto: Dnevnik.hr)
Damir Krstičević, ministar obrane (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Digla se prašina oko plakete za ministra Krstičevića (Foto: Dnevnik.hr) Digla se prašina oko plakete za ministra Krstičevića (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Damir Krstičević, ministar obrane (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Pravu prašinu digla je zlatna plaketa koju je braniteljska udruga namjeravala uručiti ministru obrane i potpredsjedniku Vlade, Damiru Krstičeviću.

Udruga Hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91. ministru obrane Damiru Krstičeviću htjela je uručiti plaketu za sve ono što je učlinio za Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Regionalni znanstveni Centar - 4 STEM obrazovanje Jug Hrvatske dobio važan centar za učenike: Ovo je priprema za budućnost Ilustracija Ratni invalidi Doktor "liječio" mrtve ljude, a račune za to slao gradu: "Radilo se o osjetljivoj populaciji"

U publiku su pozvani i školarci iz nekoliko zagrebačkih osnovnih škola. No, skup koji je službeno zakazan, ekspresno je otkazan. Krstičević ne želi nagradu. I nije jedini koji ne dolazi.

"Čovjek ima velik broj obveza i neće doći i prolongirat ćemo to za neka druga vremena", rekao je Mladen Pavković, predsjednik Udruge Hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91.

Da ne dolazi, ministar obrane Damir Krstičević javlja četiri dana uoči dodjele. A za Novu TV tek poručuje: njemu nije do promocije, priznanje zaslužuju drugi.

Krstičević tvrdi da nije sudjelovao u organizaciji skupa na koji su pozvani i zagrebački osnovnoškolci.

Za svojevrsno predavanje iz povijesti tražila se suglasnost roditelja. Na nju apelira ministrica Blaženka Divjak i tvrdi: "Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije bilo kontaktirano oko ovog poziva i poziv na događaj ni na koji način ne obvezuje škole, jer događaj nije dio školskog kurikuluma".

Isto odgovaraju i u školama, koje su dobile pozivnice. No, ravnatelji s kojima smo razgovarali ne žele pred kamere. I od svega se ograđuju.

Dječja pravobraniteljica Helenica Pirnat Dragičević je jasna: ''Načelno je preporuka ureda pravobraniteljice za djecu da se djeca ne uključuju na skupove koji mogu imati bilo kakvu političku konotaciju. Moraju biti svjesna i moraju znati na što se pozivaju i koja je svrha nekog događaja"

Svoj nedolazak odlaskom na put danas pravda i ministar branitelja Tomo Medved. U službenom programu spominje se i savjetnik predsjednice Ante Deur. On pak, kaže - nije pozvan. Nitko od uzvanika ne želi reći je li naglo otkazivanje povezano s nepravomoćnom presudom za bludne radnje protiv Mladena Pavkovića. Na nju se, kaže nam, žalio. Sudski postupak još traje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene