Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hannes Swoboda:

'Kraj pregovora s EU moguć 2010., a članstvo najranije 2012.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kompromisa sa Slovenijom u vezi s graničnim prijeporom, Hrvatska bi mogla završiti pristupne pregovore s EU do sredine 2010., kazao je za austrijsku novinsku agenciju APA posebni izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda.

'Ulazak Hrvatske u punopravno članstvo u EU mogao bi se dogoditi najranije 2012. Hrvatska je došla tako daleko da bi mogla ući u EU bez obzira na to hoće li Lisabonski ugovor stupiti na snagu', rekao je Swoboda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RH može završiti pregovore 2009. ali prije 2011. teško će biti članica EU Slika nije dostupna Swoboda: Nije dobro što Milanović nije na čelu nacionalnog odbora za praćenje pregovora

'Neovisno o 'posebnom slučaju Islanda' Hrvatska je jedina zemlja među službenim i potencijalnim kandidatima koja bi za vrijeme mandata sadašnjeg Europskog parlamenta mogla ući u Uniju', ocijenio je. 'Ne treba ipak imati iluziju da je s deblokadom Slovenije sve riješeno', upozorio je Swoboda, dodajući da je najteže poglavlje u pregovorima poglavlje koje se odnosi na pravosuđe. 'Otvorena pitanja između Hrvatske i Slovenije više neće ometati pregovore Zagreba s Bruxellesom. Ozračje u Sloveniji je bolje nego ikada', ocijenio je Swoboda te dodao kako se u studenome namjerava sastati s premijerkom Jadrankom Kosor i hrvatskim vlastima. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene