Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golf klub se nagodio

Krađu šljunka državi će platiti 4,5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golf Country Club Zagreb nagodbom sklopljenom u Palači pravde obavezao se RH isplatiti 4,5 milijuna kuna.

Country Cluba Zagreb novac je dužan isplatiti zbog ilegalnog iskopavanja šljuka i pijeska u eksploatacijskom polju 'Savski nasip' u Blatu, izvan granica utvrđenih rudarskim projektom, piše Večernji list. Radi se o lokaciji na kojoj je sagrađeno i prvo zagrebačko golf igralište čija je gradnja proglašena državnim interesom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nestalo rudno blago Pet godina ilegalno vadio pijesak i šljunak, šteta 22 milijuna kuna Slika nije dostupna Šteta 670.000 kuna Kod Varaždina dvije godine ilegalno vadio pijesak i šljunak

>> Golf tereni više sreće imaju na istoku Hrvatske

Nagodbu su sklopili odvjetnici Golf Country Cluba Zagreb i zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, a na temelju nje u državni proračun u četiri rate sliti će se  4,5 milijuna kuna odštete zbog 300.000 prostornih metara ilegalno iskopanog šljunka i pijeska. Rudarska koncesija za izvođenje radova, koju je klub dobio 2003., točno je određivala područja na kojima su se smjeli izvoditi radovi.

Utvrđeno je da se klub nije držao koncesije već je kopao pijesak izvan granica. Večernji list piše da je država prikupila dokaze o ilegalnom rudarenju i godine 2008. protiv Golf Country Cluba zatražila odštetu od gotovo 6,5 milijuna kuna.Tužiteljstvo je procijenilo da je bolje i efikasnije za državu da se nagode postupku mirenja za 4,5 milijuna kuna .
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene