Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestalo rudno blago

Pet godina ilegalno vadio pijesak i šljunak, šteta 22 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrtnik iz Velikog Bukovca na varaždinskom području od 2006. do 2011. godine protupravno je eksploatirao šljunak i pijesak i time državu oštetio za više od 22 milijuna kuna.

Kaznena prijava zbog protupravne eksploatacije rudnoga blaga bit će podnesena protiv 54-godišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je protupravno ekploatirao šljunak i pijesak vrijedan 22,1 milijun kuna, izvijestila je danas varaždinska policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna tragedija u australiji Mladića (23) progutao pijesak na plaži, preminuo je u bolnici Slika nije dostupna Golf klub se nagodio Krađu šljunka državi će platiti 4,5 milijuna kuna

>> Nezakonito iskopavanje šljunka : 'Država se ne želi obračunati s mafijom'

Sumnja se da je 54-godišnjak kao vlasnik rudarskog obrta iz Velikog Bukovca od listopada 2006. do kraja rujna 2011. eksploatirao mineralne sirovine na eksploatacijskome polju "Trstika" kod Velikog Bukovca, unutar granica, ali bez koncesije za eksploataciju.

Tako je izvadio 738.300 prostornih metara šljunka i pijeska u sraslom stanju, vrijednih 22,1 milijun kuna te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava zbog protupravne eksploatacije rudnoga blaga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene