Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već sutra prijedlog Sabora

Ustav: U proceduru idu i vladin i oporbeni prijedlog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici vladajućih i oporbenih parlamentarnih stranaka dogovorili su danas na sastanku s premijerkom Jadrankom Kosor da će podržati vladinu inicijativu da se krene u promjene Ustava RH, izvijestili su sudionici s današnjeg sastanka.

Odbor za Ustav tako će već sutra, na prijedlog vlade, a uz potporu oporbe, Saboru predložiti donošenje odluke da se pristupi ustavnim promjenama. Nakon što Sabor prekosutra odluči da će pristupiti izmjenama Ustava, vladin prijedlog promjena u proceduri će se naći sa zajedničkim prijedlogom oporbenih stranaka, koji je najavio predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Ustavni sud Njemačke Primjer Njemačke Ustavni sud odlučio: Ekstremno desna stranka Domovina ostaje bez državne potpore Ilustracija Problem neradnih dana Udruga Glas poduzetnika dosjetila se kako doskočiti zabrani rada trgovina: "Nadamo se da će i drugi slijediti njihov primjer"

>> 'Oporba bi stalno nešto odgađala, nemamo vremena'

Stranke će zatim formirati zajedničku radnu skupinu koja će razmotriti sve prijedloge i usuglasiti prijedlog ustavnih promjena, najavili su sudionici današnjeg sastanka parlamentarnih stranaka s premijerkom. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene