Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ina zadržala cijene

'Vlada nije intervenirala kako ne bi poskupilo gorivo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor istakla je kako Vlada nije intervernirala oko cijene goriva u Ini.

'Ina samostalno odlučuje i ima pravo odlučivati kada, s obzirom na sve uvjete, treba podići cijenu, kada ne treba i kada ju eventualno može spustiti', rekla je Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Ilustracija na dva tjedna Dobre vijesti za vozače: Objavljene nove cijene goriva, provjerite koliko ćete plaćati Slika nije dostupna Intervencija Vlade Nemojte se iznenaditi: Pogledajte koje će vas cijene danas dočekati na benzinskim pumpama

>> Ina zadržala cijene goriva, privatnici skuplji

Ina sama određuje cijene i predlaže ih Ministarstvu gospodarstva na kojem je tada da odobri cijenu prema pravilniku utvrđivanja cijena naftnih derivata.

Premijerka Kosor je dodala kako je Vlada prema novim načelima izabrala Nadzorni odbor Ine, s ciljem depolizitacije i ulaskom stručnjaka koji će pomoći da Ina u budućnosti što bolje obavlja svoj posao. 

Podsjetimo, nakon najave jučerašnjeg poskupljenja, cijene goriva na Ininim benzinskim postajama ostale su iste, dok su porasle cijene na MOL-ovim i Petrolovim benzinskim postajama. Prema dopisu kojeg Nova TV ima u posjedu, od ponoći je benzin trebao poskupjeti za čak 30 lipa po litri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene