Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo poskupljenje

Ina zadržala cijene goriva, privatnici skuplji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je objavljeno da od ponoći poskupljuje gorivo, neki mediji donose i neslužbenu informaciju iz Ine da poskupljenja neće biti barem još dva tjedna. No, iz Ine se cijeli dan nitko službeno nije oglasio oko promjena cijena goriva.

Dnevnik Nove TV u posjedu je dopisa koji je INA poslala benzinskim postajama koje nisu u njezinom vlasništvu,a kojim od 25. siječnja propisuje nove minimalne maloprodajne cijene goriva. U međuvremenu pojavile su se informacije da do poskupljenja neće doći, no iz Ine službeno ništa ne potvrđuju. Telefonskom provjerom po benzinskim postajama dobili smo potvrde da Petrolove i OMV-ove postaje mijenjanju cijene, a Inine ne.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, novinar Nove TV Dizel skuplji od benzina Ovo je najsnažniji rast cijena goriva u posljednja dva mjeseca: Stručnjaci strahuju da je to tek početak Slika nije dostupna oglasila se i ina Na pumpi u Međimurju danima točili pogrešno gorivo: "Vozilo je usporavalo, gubilo na snazi i stalo"

Prema dopisu koji imamo u posjedu, od ponoći su trebala uslijediti novo poskupljenje goriva - do čak 30 lipa po litri. Cijena Eurosupera 98 opasno se približila 10 kuna. Najviše poskupljuje Eurodizel - 30 lipa po litri, dok se Eurosuper 98 najopasnije približio cijeni od 10 kuna za litru.

Prije dva tjedna, kad je INA također digla cijene za 30-ak lipa po litri, ministar gospodarstva Đuro Popijač izjavio je kako ne smatra da je potrebna intervencija Vlade u cijenu goriva, no da će intervenirati kad procijeni da je to potrebno.

Inače, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, rezervoar od 50 litara Eurosupera 98 poskupio je za 65,50 kn.  Novim poskupljenjem, poskupljenje iznosi 78,50 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene