Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li Purda na slobodu

Kosor: Učinit ćemo sve za zaštitu branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom polaganja vijenaca na Mirogoju u povodu sutrašnje obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske, predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je kako će Vlada učiniti sve za zaštitu hrvatskih branitelja.

Premijerka je istaknula da je zadovoljna razgovorom koji su, u slučaju optuženog vukovarskog branitelja Tihomira Purde, obavili hrvatski ministar pravosuđa i srbijanska ministrica pravde.

Pročitajte i ovo Odlikovanje branitelja - 1 Nakon 30 godina Predsjednik Milanović odlikovao branitelje: "Ovo je malen, ali i velik dug časti koji Hrvatska ima prema vama" Slika nije dostupna Dan međunarodnog priznanja RH Braniteljske udruge i Ministarstvo branitelja odvojeno položili vijence na Mirogoju

'Vlada će učiniti sve za zaštitu hrvatskih branitelja koji su najzaslužniji za slobodnu Hrvatsku, vodeći računa da je Hrvatska pravna država, da institucije moraju funkcionirati, da se sve institucije od MUP-a do DORH-a moraju kretati u okviru zakona i ustava i da je svatko nevin dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže suprotno', izjavila je Kosor novinarima osvrćući se na slučaj Purda.

>> Grbić: Purda je za nas slobodan čovjek

>> Srbija traži progon i branitelja Tromblona i Maslova

Istaknula je kako se u Hrvatskoj nije vodio građanski rat već je Hrvatska bila žrtva krvave agresije, a na te se činjenice naslanjaju i hrvatski zakoni.

Kosor je kazala da je okvir za razgovore o slučaju Purda između ministara pravosuđa Hrvatske i Srbije stvoren i njezinim razgovorom s predsjednikom Tadićem, gdje su govorili o najvažnijim ciljevima mješovite komisije i ministara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene