Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet pogođenom području

Kosor u Metkoviću: Osigurali smo 100 milijuna kuna za nasip

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor sa suradnicima je popodne obišla poplavom pogođeno područje doline Neretve.

Po završetku obilaska predsjednica Vlade Jadranka Kosor je izjavila kako je sa suradnicima došla vidjeti što se može učiniti za to nastradalo područje.

Pročitajte i ovo Laboratorij - 1 Reagiralo ministarstvo Laboratorijski rat na jugu Hrvatske: Imoćani preoteli Metkoviću biokemičarku, pacijenti u neizvjesnosti Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava

Najavaljući da će na proljeće početi radovi na nasipu premijerka je rekla da je osigurano 100 milijuna kuna za prve poslove s tim u vezi. Vjerujem da za to neće biti nikakvih zapreka, naglasila je predsjednica Vlade i dodala da je pri kraju prikupljanje dokumentacije potrebne za ostvarenje tog projekta.

Nasip završen u kratkom roku

Počet će se s poslom koji se dugi niz godina nije obavio, a trebao se, rekla je premijerka dodajući kako vjeruje da će on biti završen u relativno kratkom roku.

>> Vodostaj Neretve pada i kod Metkovića i kod Opuzena

'Ono što smo mi kao Vlada mogli napraviti je jučerašnja odluka da se milijun kuna iz proračunskih pričuva dodijeli gradu Metkoviću kako bi se raspodijelio za kupnju onoga što je u ovom trenutku najpotrebnije, te kako bi se sanirale štete što je moguće prije odnosno nabavile gume, građevinski materijal i sve ostalo', kazala je predsjednica hrvatske Vlade.

Dodala je kako u potpunosti razumije ljude koji su u velikim poteškoćama, a osobito kada se zna da je to područje u dva navrata ove godine pogodila velika poplava. (Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene