Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za ulagačima

Kosor u Egiptu: Moguća suradnja s lukama Ploče i Rijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor u službenom je posjetu Egiptu.

Na sjever afričkog kontinenta otputovala je s gospodarstvenicima, a prvog dana posjeta o hrvatskim je lukama i turizmu razgovarala s egipatskim premijerom. Na početku dvodnevnog službenog posjeta hrvatska premijerka susrela se s egipatskim kolegom Ahmedom Nazifom. Nakon zračne luke krenuli su u zgradu Vlade gdje je dvoje premijera potpisalo izjavu o suradnji.

'Govorili smo o mogućnostima suradnje od infrastrukture, turizma, ali i svih drugih osobito važnih gospodarskih grana i za Egipat i za Hrvatsku', otkrila je premijerka Kosor napominjući kako je suradnja kroz hrvatske luke i više nego vjerojatna.  'I mogućnosti koje primjerice luka Rijeka i luka Ploče imaju kao otvorena vrata za egipatske proizvode, egipatsku robu kao i za Europsku uniju', dodala je.

U Egipat je premijerka otišla s čak 30 investicijskih projekata. Večeras će ih predstaviti egipatskim gospodarstvenicima, a sastala se i s predsjednikom egipatskog parlamenta. Premijerku Kosor sutra će primiti predsjednik države i susret s Hosnijem Mubarakom odigrat će se godinu dana nakon njegova posjeta Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene