Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori po starim pravilima

Kosor službeno izgubila potporu Predsjedništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotova je sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj se odlučivalo o pravilima izbornog procesa. Inicijativa Jadranke Kosor i službeno nije prošla.

Jednoglasno je odlučeno da će se izborni proces, koji će biti gotov 20. svibnja 2012. godine, provesti po postojećim pravilima. No, neslužbeno doznajemo da glasovanja nije ni bilo. Tijekom četverosatne rasprave jasno se vidjelo da nitko ne podupire inicijativu Jadranke Kosor.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret stigao u Banske dvore Sastavljanje Vlade Domovinski pokret preuzima ova ministarstva, imat će i potpredsjednika Vlade i Sabora Ivan Penava, Andrej Plenković Parlamentarni izbori 2024. HDZ i DP dogovorili parlamentarnu većinu i strukturu buduće Vlade

Dogovorena je izmjena Statuta HDZ-a po kojoj će se čelna osoba stranke birati prema načelu jedan član jedan glas u sljedećim izborima.

>> HDZ-ov vozač pokušao potrgati transparent, svađao se i umalo potukao

Predsjedništvo je imenovalo Povjerenstvo u čijem je sastavu Emil Tomljanović, Vladimir Šeks, Branko Bačić, Damir Sesvečan, Davorin Mlakar, Dražen Bošnjaković, Branko Vukelić, Ana Lovrin i Ivan Jarnjak. Oni će inicijativu za izbor čelne osobe HDZ-a prema načelu 1 član 1 glas, kao i sve ostale prijedloge razmotriti te ih uputiti na prihvaćanje u redovitoj proceduri.

>> Predsjedništvo HDZ-a odlučuje hoće li Kosor okrenuti leđa

Predsjedništvo HDZ-a donijelo je Odluku o pokretanju postupka za smjenu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene