Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđivanje legitimiteta

Kosor se sprema za izbore u stranci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Parlamentarni izbori neće biti održani prije druge polovice sljedeće godine, tvrdi izvor iz HDZ-a.

U HDZ-u se razmišlja o provođenju unutarstranačkih izbora na svim razinama, prije raspisivanja parlamentarnih, piše Večernji list. S obzirom na to, sabor stranke na kojem će biti održani izbori za vodstvo trebao bi se održati početkom sljedeće godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbori u Turskoj Erdogan po prvim rezultatima ostvaruje uvjerljivu pobjedu Slika nije dostupna Okrugli stol o pregovorim' 'Nijemci bi se razočarali da Hrvate zanima samo novac iz EU'

'Konzultirat ćemo se s koalicijskim partnerima, ali izbori neće biti održani prije druge polovice godine', kažu u HDZ-u, te dodaju da za to nema potrebe, naročito ako turistička sezona bude uspješna i time značajno pridonese državnom proračunu.

Premijerka Jadranka Kosor u posljednje se vrijeme više nego obično druži sa stranačkim aktivistima, a time, prema riječima izvora, testira svoju popularnost među stranačkom bazom. To joj je jako važno jer se zbog Ive Sanadera stjecao dojam da HDZ ima dva lidera.

Ali za izbore premijerka želi pokazati novo lice HDZ-a. U prilog bi joj išla uspješna turistička sezona, dosljedno provođenje gospodarskog programa i završavanje pregovora s EU. Uvjet za novo lice je i da na saboru stranke premijerka dobije izborni mandat, ali i da se izabere kompletno novo vodstvo stranke. Novo lice HDZ-a izborni je as iz rukava premijerki Kosor i zbog toga je odustala od rekonstrukcije Vlade, zaključuje list.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene