Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naglasak na gospodarskoj suradnji

Kosor s Cvetkovićem: 'Ne želim da se više ponovi slučaj poput Purde'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske vlade Hrvatske Jadranka Kosor i njezin srbijanski kolega Mirko Cvetković u petak su, nakon sastanka u srbijanskoj vladi, izrazili uzajamnu potporu dviju zemalja na putu europskih integracija, te se zauzeli za unaprjeđenje gospodarske suradnje Hrvatske i Srbije.

Dvoje predsjednika vlada naglasili su, u zajedničkom obraćanju novinarima nakon sastanka, kako se gospodarska suradnja dviju zemalja konstantno poboljšava te da i dalje postoji prostor za njezino unaprjeđenje, a Kosor je precizirala kako se to posebice odnosi na građevinarstvo, prhrambenu i automobilsku industriju. Na sastanku Kosor i Cvetkovića razgovarano je o zajedničkom nastupu dviju zemalja na trećim tržištima, o gospodarskoj suradnji te pitanjima granica i izbjeglih.

Predsjednici vlada Hrvatske i Srbije naveli su kako se uskoro očekuje održavanje regionalne konferencije ministara pravosuđa i pravnih stručnjaka iz južnoeuropskih zemalja, a među točkama dnevnog reda bit će pitanje optužnica za ratne zločine. 'Premijeru Cvetkoviću predložila sam organiziranje regionalne konferencije na koju bi bili pozvani ministri pravosuđa, tužitelji i pravnici', kazala je Kosor te dodala kako bi to bilo u cilju iznalaženja rješenja za sporna pitanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nada se uspjehu Dodik u Srbiji pozvao na ujedinjenje Slika nije dostupna Učionice prazne Trećina prosvjednih radnika u Srbiji u štrajku

>> VIDEO: Zagrljaji u Smederevu

Dodala je kako ne želi da se više ikada ponovi situacija poput nedavnog uhićenja hrvatskog branitelja Tihomira Purde, te istaknula kako postoji dobra volja da se takvi sporovi u budućnosti izbjegnu.

Kosor se ranije u petak sastala se u Smederevu sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem i predsjednikom slovenske vlade Borutom Pahorom, a nakon Cvetkovića sastat će se s predstavnicima Hrvata u Srbiji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene