Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kritika

Kosor prima poslodavce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor sa suradnicima održat će i danas još jedan radni sastanak s predstavnicima HUP-a.

Nakon što su prije malo više od tjedan dana predstavnici HUP-a sklopili platformu za 'Novi hrvatski dogovor' kojim su, uz prijedlog gopspodarskog plana, iskritizirali Banske dvore danas će se premijerka kosor sastati snjima na još jednom radnom sastanku.

Pročitajte i ovo Izbori Važna poruka DIP poručio poslodavcima: "Omogućite radnicima da glasuju 17. travnja" Strani radnici HUP Gorući problem našeg gospodarstva: Uskoro će u Hrvatskoj raditi 400.000 stranaca

Poslodavci su u svom prijedlogu istaknuli kako su nužni radikalni proračunski rezovi. Istaknuli su kako je javnu potrošnju potrebno hitno svesti na maksimalno 100 milijardi kuna. Smatraju da bi se na taj način gospodarstvu dalo više svježeg zraka i da bi se ono onda lakše moglo nositi s poteškoćama. 'Deficit državnog proračuna je dosegao za ovu zemlju nepodnošljive razine, s trajnim osjećajem da ubrzano jurimo u provaliju, ili prema nekom zidu', rekli su predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca.

Predložili su i novim model poticaja i transfera kojim bi se anulirali svi poticaji i transferi koji su se 'do sada davali', kako su istaknuli, 'bez nadzora i kontrole'. Također, poslodavci smatraju da je sustav javne uprave iz državnih poduzeća preglomazan i neefikasan.

Posebno su istaknuli i kritiku hrvatskom zakonskom okviru u radno-pravnim odnosima. 'Naši radno-pravni propisi su među najrigidnijima u Europi, a upravo je takav zakonski ovir jedan od uzroka velike nezaposlenosti i nekonkurentnosti poduzeća', stoji u HUP-ovoj platformi koju su predstavili 16. ovog mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene