Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka poručila

Kosor: Presude Gotovini i generalima treba dočekati mirno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor sa suradnicima razgovarala je danas s predstavnicima 18 udruga iz Domovinskog rata utemeljenih na državnoj razini, a nakon sastanka jedan od zaključaka je da presude hrvatskim generalima 15. travnja treba dočekati mirno i dostojanstveno.

Nakon gotovo dvosatnog sastanka, Kosor je novinarima izjavila da je sastanak bio iznimno kvalitetan i otvoren, a jedna od tema bile su i skore presude trojici hrvatskih generala u Haagu. Predsjednica hrvatske vlade kazala je da presude treba dočekati mirno i dostojanstveno te pokazati jedinstvo, pri čemu je dodala kako je potrebno istaknuti da je riječ o prvostupanjskim presudama.

Prosvjedi i mogući neredi nakon te presude, kazala je Kosor, ništa ne mogu promijeniti u presudi haaškim generalima. Jedan od sudionika sastanka Josip Klemm naglasio je da udruga specijalne policije i drugi branitelji organiziraju dan uoči presude, tj. 14. travnja mimohod potpore hrvatskim generalima u Haagu. I on je odbio mogućnost prosvjeda naglasivši da se prema presudama treba odnositi časno i dostojanstveno. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Potrošačka prava Građani u Njemačkoj sve teže dolaze do gotovine: Plaćate li radije kešom ili karticom? Ljubav koja nadilazi vrijeme Pokrovitelj Generali Ljubav koja nadilazi vrijeme: Kako uz pomoć financijskog plana zaštititi najmilije i usaditi dobre navike

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene