Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 46 stanova

Kosor položila temeljni kamen za zgrade hrvatskim vojnim invalidima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor u Slunju je na gradilištu dviju stambenih zgrada položila temeljni kamen za zgrade namijenjene hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djelatnicima Ministarstva obrane RH.

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, u nazočnosti ministra obrane Branka Vukelića i ministra obitelji, branitelja i međugenracijske solidarnosti Tomislava Ivića, danas je u Slunju na gradilištu dviju stambenih zgrada, za ukupno 46 stanova, položila temeljni kamen za zgrade namjenjene hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djelatnicima Ministarstva obrane RH.

Pročitajte i ovo Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo" Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog"

Tom je prigodom premijerka Kosor rekla da je ovo ulaganje od oko 17 milijuna kuna u vrijeme krize, dokaz da Vlada misli na prosperitet Slunja, demografsku obnovu grada i boljitak njegovih građana. Razlog tome je, kazala je, što su građani Slunja tijekom Domovinskog rata svima pokazali kako se treba boriti za istinu za svoja ognjišta i za bolju Hrvatsku. Najavila je svoj dolazak na podjelu ključeva novih stanova za najviše 14 mjeseci.

Premijerka je čestitala svima, a naročito braniteljima dolazeći Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ministar obrane Branko Vukelić rekao je da će jedna zgrada sa 23 stana biti građena za potrebe časničkog i dočasničkog kadra Oružanih snaga RH za vojno vježbalište Eugen Kvaternik’ te podsjetio kako je novac osiguran iz projekta prodaje tzv. vojnih stanova diljem Hrvatske, obiteljima koje u njima žive uz stanarsko pravo, da bi se namaknula sredstva za nove kadrovske stanove.

Projekt započinje u Slunju a nastavit će se gradnjom kadrovskih stanova u Vinkovcima, Petrinji, Zadru, Splitu i Karlovcu. U Slunju je u planu minimalno 50, a maksimalno 100 vojnih stanova za potrebe obitelji časnika i dočasnika u tzv. rotaciji. Samo manji dio stanova diljem Hrvatske bit će moguće otkupiti i to za deficitaran kadar, primjerice pilotski, rekao je Vukelić.

Ministar Ivić kazao je da će u drugoj zgradi bit će 23 stana za hrvatske ratne vojne invalide. Podsjetio je da je Hrvatska u proteklih šest godina, u stanogradnju za stradalnike Domovinskog rata uložila milijardu i 715 milijuna kuna te zbrinula 5.971 obitelj od čega 295 sto postotnih ratnih vojnih invalida kojima su sagrađene kuće.

U tijeku je priprema za podjelu ključeva za 15 stanova u Crikvenici i priprema za izgradnju 151 stana na raznim lokacijama. Također je u pripremi izgradnja stambenih objekata na lokacijama napuštenih vojarni kojima upravlja Ministarstvo obrane i to u Kuparima kod Dubrovnika, Jamnjaku u Šibeniku te najvjerojatnije i na lokaciji bivše vojarne Žrnovnica u Splitu. Na tim je lokacijama moguće izgradnja između 1.500 i 2.000 stanova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene