Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepirka oko programa

Milanović oštro premijerki: Nisam prepisivao ni na faksu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na premijerkinu izjavu kako oporba čeka da HDZ objavi predizborni program pa da nešto prepišu, brzo je stigao odgovor Zorana Milanovića.

Kosor je u Vukovaru izjavila da će s predizbornim programom izaći kada za to dođe vrijeme i kada počne kampanja.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani" Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

'U oporbi čekaju da mi predstavimo svoj program pa da onda nešto skupe i objave', poručila je premijerka te dodala kako je u ovom trenutku važno da članovi Vlade rade svoj posao što će činiti sve do izbora. 

Milanovićev odgovor nije trebalo dugo čekati.

'Ni ja ni kolega Čačić nismo odgajani da krademo niti prepisujemo. Takav student bio nisam, a za druge ne znam. Naši stavovi su uglavnom poznati, a naš program će biti objavljen na vrijeme i on će biti neka vrsta otvorenog ugovora s građanima u kojem ćemo pozvati Hrvatsku da se priključi tom programu', kazao je Milanović.

'I kritika i napad na protivnika - mora se i to dogoditi. Međutim,ako netko u cijeloj kampanji želi samo to, onda u nama sugovornika neće imati. I to najozbiljnije govorim, zato što je vremena malo, javnost je iziritirana. Ljudi nemaju strpljenja, poruka se teško probija... Ovo je apel svima da probamo razgovarati malo sadržajno', kazao je Milanović.

'Sa susjedima smo nepotrebno narušili odnose'

Napetosti na relaciji Pantovčak-Banski dvori nije želio komentirati, a na pitanje može li 'slučaj Dajla' narušiti odnose Hrvatske i Vatikana Milanović je kazao kako smo u posljednje vrijeme s nekoliko susjeda nepotrebno narušili odnose. 'U nekim slučajevima čak i inscenirano, namjerno jer se 'potpaljuje' atmosfera straha, sukoba... To je loše pred izbore', kazao je Milanović i pozvao na odgovornost u odnosima sa susjedima.

'Neki potezi Svete Stolice nisu bili najsimpatičniji, tj. nisu naišli na odobravanje i razumijevanje. No, postoji jedna činjenica. riječ je o Katoličkoj crkvi koja ima svoju hijararhiju i donosi svoje odluke. Ja ih ne želim komentirati i nisam ih pozvan komentirati. S druge strane, građani Hrvatske su suvereni i biraju suverenu vlast. Ta vlast donosi odluke, dijeli određeno zemljište, vraća određene nekretnine i sad se čudi. To nije ozbiljna politika, ali srećom, nekretnina ne može pobjeći iz Hrvatske. Dakle ostat će u Hrvatskoj, tamo će se graditi ono što odluče hrvatske vlasti - županija, općina ili grad, i na to će se plaćati porez u Hrvatskoj a ne nekoj drugoj državi. To je bit cijele priče, a ovaj slučaj je dobra lekcija o tome da hrvatska država mora voditi računa o svojoj imovini i da je razvojno upravljanje državnom imovinom jedan od naših važnih budućih programa', rekao je Milanović.

O pristupanju Josipa Kregara Savezu za promjene Milanović je kazao kako imaju vrlo jasan dogovor.

'O imenima na listama, čak i mojem ili g. Čačića o tome nećemo govoriti. Za to je definitivno prerano', kazao je Milanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene