Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocjena suradnje

Kosor o Josipoviću: Pamtim samo lijepe dane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor novinarima je prokomentirala dvije godine predsjedničkog mandata Ive Josipovića rekavši kako je bilo više prostora i mogućnosti za boljom suradnjom, no pamtit će, kazala je, samo lijepe dane.

'Imali smo puno više prostora i mogućnosti za boljom zajedničkom suradnjom', ocijenila je Jadranka Kosor na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru. Jako joj se dopala, kazala je, nedavna izjava predsjednika Josipovića o suradnji s njom, kako će pamtiti samo lijepe dane. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti" Slika nije dostupna 'Vraćate se kući' Vijeće EU i na Facebooku zaželjelo dobrodošlicu Hrvatskoj!

'I ja tako mislim. Pamit ću lijepe dane, predsjednik je uvijek bio susretljiv kad god sam imala neki predlog za zajednički susret, zajedničke razgovore', naglasila je Kosor. Drago joj je, rekla je, i što je stajalište njezine vlade i predsjednika u trenutku kada su izrečene presude generalima, bilo isto ili slično.

Požalila se međutim novinarima što ju, kao tadašnju predsjednicu vlade, Josipović nije podržao u programu gospodarskog oporavka te što nije podržao niti izmjene Zakona o radu. 'Sada vidim da iz ureda predsjednika dolaze najave kako bi se to trebalo mijenjati - dakle upravo ono što smo mi tražili', ustvrdila je Kosor.

Predsjednik je rekao kako neće dopustiti, kako je tada rekao 'olaku promjenu bilo čega i nepodnošljivu lakoću reformi' i žao mi je što tada nije imao drugačije mišljenje o gospodarskim odlukama vlade, rekla je.

Žao joj je, kazala je, i što je ustao protiv Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije, kao i što je lani rekao da ako vlada dovrši pregovore s EU do kraja lipnja, to neće biti osobito postignuće. No drago joj je, rekla je, što je pozdravio dovršetak pregovora kao i zbog toga što su, kako je rekla, na njezin prijedlog potpisali pristupni ugovor. Također joj je žao i što nisu dogovorili imenovanje veleposlanika. 'Već dugo, primjerice u SAD-u, Hrvatska nema veleposlanika i to nije dobro, to je loša poruka', rekla je.

Vjerujem da smo u vladi imali još dvije godine, do kraja mandata predsjednika Josipovića, ta bi suradnja bila solidna, zaključila je Kosor ne želeći suradnju ocijeniti školski, od jedan do pet. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene