Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Duh dobrosusjedskih odnosa'

Kosor: Nije dobro nastaviti 'prepucavanje' Srbije i Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor ocijenila je u Virovitici da Srbija i Hrvatska ne trebaju nastaviti s polemikama već svoje odnose graditi u duhu dobrosusjedskih odnosa.

‘Mislim da nije dobro nastaviti 'prepucavanja' jer to vodi dizanju tenzija. Bez obzira na iznimno tešku prošlost moramo nastaviti živjeti u duhu dobrosusjedskih odnosa’, odgovorila je Kosor, zamoljena da komentira najave srbijanskog predsjednika Borisa Tadića da će u Vijeću sigurnosti UN poslijepodne govoriti o izjavi hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da bi u slučaju referenduma o izdvajanju Republike Srpske iz BiH poslao vojsku da intervenira.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rijedak prizor Prvi sastanak nakon 14 godina: Nakon žestokih svađa sjeli za stol, povezalo ih važno pitanje Slika nije dostupna u srijedu Putin i Xi Jinping najavili razgovor, situacija sve napetija: "Agresivna retorika zahtijeva raspravu nas i Kineza"

>> Kosor: Iznenađena sam istragom protiv Polančeca

Ona je danas Virovitici otvorila 15. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2010. ‘Ako se govori o odnosima Hrvatske i Srbije, moramo razgovarati kao susjedi. Jasno smo rekli da podupiremo europski put svih naših susjeda, svih država jugoistočne Europe’, kazala je Kosor. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene