Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavljeni radi povlastica

Kosor: Među 334 tisuće ima lažno nezaposlenih osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor na sjednici je rekla kako je krajnje glupa pomisao da su članovi Vlade skrivali stvaran broj nezaposlenih.

Kosor je objasnila kako su članovi Vlade svjesni velikog broja nezaposlenih, no dodala je kako se među brojkom od 334 tisuće krije velik broj lažno nezaposlenih osoba. 'Tu ima dosta ljudi koji žele biti na Zavodu za zapošljavanje zbog socijalnih davanja, dječjeg doplatka i drugih povlastica', rekla je premijerka.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Članovi Vlade smatraju da je broj nezaposlenih trenutno veći jer neki od njih očekuju da rade na popisu stanovništva. Ministar Čobanković izjavio je da mnogi od nezaposlenih zapravno ne žele biti u radnom odnosu.

>> Popijač: Siguran sam da će idućih mjeseci nezaposlenost padati

>> 'Priznavanjem broja nezaposlenih priznaju poraz svoje politike'

Ministar Milinović zaključio je da osoba koja dobije otkaz i otpremninu od 120 tisuća kuna nema što naredne dvije godine ni raditi na Zavodu za zapošljavanje jer može živjeti s tim novcem.

Ispred zgrade Vlade u vrijeme sjednice došlo je troje građana koji su prosvjedovali protiv Vladine politike. Naglasili su kako nisu dio niti jedne političke stranke već misle da je situacija zaista očajna i da treba nešto poduzeti. 'Nije Bubarak jači od Kosor', rekla je Mirjana Burić, jedna od trojice prosvjednika koji su se okupili putem Facebooka i najavili prosvjede tijekom svake naredne sjednice Vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene