Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neću komentirati, ne'

Kosor ljuti priča o brisanju 'nepodobnih' HDZ-ovaca iz stranačkih tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izborni proces u HDZ-u potresaju nove optužbe i zahtjevi protukandidata Jadranke Kosor. Priča o brisanju za Jadranku Kosor nepodobnih članova iz stranačkih tijela mnoge ljuti. Je li ona točna ili je u unutarstranačkoj kampanji svaka optužba dobrodošla?

'Ne ja to više neću komentirati, ne', rekla je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na priču da je preko noći iz stranačkih tijela, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora izbrisala dio članstva. Luka Bebić, Božo Biškupić, Bianca Matković, Radovan Fuchs, Ivan Bagarić i Boris Kunst samo su neki od HDZ-ovaca koji više nisu dio HDZ-ovih radnih tijela.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Zamjenik predsjednice HDZ-a smatra da HDZ treba napraviti demokratski iskorak. 'Među njima su neki koji 22 godine krvare za HDZ, dakle treba im omogućiti da sudjeluju u izbornom saboru', rekao je Darko Milinović, zamjenik predsjednice HDZ-a.

Iz stranke od glavnog tajnika pojašnjenje. Sve je po statutu. 'Nitko od spomenutih nije izbrisan iz stranke već su kao ministri i zastupnici ili po funkciji bili članovi središnjih tijela stranke. Po statutu stranke, prestankom obnašanja dužnosti prestalo je njihovo djelovanje u središnjim tijelima, a ne nečijom voljom, stoji u pismenom priopćenju glavnog tajnika Branka Bačića. Milinovićeva inicijativa ne nailazi na potporu preostalih kandidata za predsjednika stranke.

'Mislim da je važno držatis e statuta, po statutu održati izbore i ne mijenjati pravila koja su postavljena za ovu, da tako kažem, izbornu utakmicu', kaže Drago Prgomet, član HDZ-a i jedan od kandidata za čelno mjesto stranci.

Nakon HDZ-ovih priča iz Slavonije ali i Dubrovnika, gdje se aktualnu stranačku vlast optuživalo za politički inženjering, neki i dalje sumnjaju. 'Tražim od stranačkophg vodstva da poštuje proceduru i naš statut sve drugo baca sumnju na regularnost izbora i šteti našoj stranci', kaže Domagoj Ivan Milošević, kandidat za predsjednika HDZ-a.

Priču o brisanjima članova najsramotnijom smatra i Milan Kujundžić kaže sve to u njemu izaziva jezu. Tomislav Karamarko šuti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene