Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće predizborno koalirati

Kosor: Kukuriku koalicija strahuje od pobjede HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor ocijenila je kako stajalište stranaka tzv. 'Kukuriku koalicije' da neće postizborno koalirati s HDZ-om pokazuje da strahuju od pobjede HDZ-a.

'One ionako nikada ne koaliraju s HDZ-om, ali da to samo pokazuje da kod njih postoji velik strah od pobjede HDZ-a na predstojećim izborima', rekla je premijerka Kosor odgovarajući na novinarska pitanje u Begovom Razdolju gdje je posjetila djecu oboljelu od malignih bolesti.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Do prošle godine stalna ljetna lokacija ove djece bila je bjelolasica. No požar s početka godine koji je razorio taj objekt, natjerao ih je na preseljenje u Begovo Razdolje.

'Ja vas lijepo molim, znam da su vremena teška ali učinite sve da se ti ljudi zbrinu i da se to popravi', poručila je premijerki Božena Anić, osnivačica Udruge Sanusova mreža.  Bjelolasica je jedan od investicijskih projekata koje je Vlada predstavila kao rješenje za gospodarsku krizu. No pomaka nema.

'Mi ćemo uložiti maksimum napora i zbog gospođe Anić i ove djece ali i zbog turizma ovoga kraja da se taj projekt što je koguće prije realizira trebva ga dobro pripremiti ništa ne ide preko noći', rekla je Kosor.

Na pitanje što će biti glavne teme HDZ-ove izborne kampanje - EU ili gospodarstvo i slično, Kosor je rekla da je to nešto što se brižljivo priprema i što za svaku stranku predstavlja strategiju, te da treba pričekati do trenutka otpočinjanja kampanje, odnosno do trenutka kada će HDZ predstaviti svoj izborni program.

Premijerka je kazala da do izbora treba još puno raditi, "jer smo zaduženi da vodimo državu i još treba odraditi mnoge teške poslove". "Mi zaista još nismo zaokupljeni izbornom kampanjom, ali po našem dosadašnjem radu može se nazrijeti da će nam glavne teme biti ulazak u Europsku uniju, gospodarsko jačanje i daljnja uspješna borba protiv korupcije. Mogu obećati da ćemo imati puno dobrih prijedloga biračima", rekla je Kosor.

Na pitanje očekuje li da će privremeno izručenje Dragana Paravinje rasvijetliti okolnosti nestanka Antonije Bilić, Kosor je kazala da se nada da će tijelima pravosuđa i svima koji su u potragu za Antoniom Bilić uključeni, Paravinja baciti novo svjetlo i da će istraga dati rezultate. Na pitanje o potencijalnim mogućnostima da MOL preuzme Inu, Kosor je kazala: 'Sve što smo imali reći u tom smislu već smo do sada rekli.' (HIna)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene