Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši premijer protiv bivše premijerke

Kosor demantira Sanadera: Nisam tražila ničiji progon!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što ju je, iznoseći svoju obranu na sudu, bivši premijer Ivo Sanader prozvao da je naredila njegov progon, Jadranka Kosor se oglasila opovrgavajući taj Sanaderov navod.

Bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas, reagirajući na optužbu Ive Sanadera po kojoj su proces protiv njega organizirali ona i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, kako nije tražila da se ikoga progoni te da nije bilo nikakvih pritisaka ni na Državno odvjetništvo ni na USKOK.

"Iznimno sam ponosna što u vrijeme dok sam bila predsjednica Vlade na čelu izvršne vlasti nije bilo nikakvih političkih pritisaka na hrvatsko pravosuđe, pa tako ni na Državno odvjetništvo ni na USKOK", rekla je Kosor novinarima dodajući kako osobno nije tražila ni da se koga progoni ni da se nekog ne progoni.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

>> Sanader iznio obranu: Sudi mi se po zakonu 'Lex Sanader'

"Smatrala sam da uvijek borba protiv korupcije i kriminala mora biti u skladu s onim načelom 'bez obzira na ime i prezime' i bez obzira na dužnost te isključivo u okviru hrvatskih zakona", prisjetila se Kosor.

Posebno je ponosna, kako je rekla, što je zajedno s kolegama u Vladi široko otvarala politički prostor za neometan rad hrvatskoga pravosuđa, svih sastavnica hrvatskoga pravosuđa te stvarala dodatno zakonski okvir da se to i dogodi.

"I to je bilo ne samo da bismo završili pregovore za ulazak Hrvatske u EU, nego zato što sam i osobno smatrala da je to iznimno dobro i važno za Hrvatsku i za hrvatsko gospodarstvo", poručila je Kosor u Hrvatskom saboru.

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader jutros je u svojoj obrani na sudu rekao kako je proces protiv njega zapravo progon pod dirigentskom palicom nje i Mladena Bajića, pa se tako u internim krugovima zakon o ratnom profiterstvu zove "Lex Sanader" te je napravljen da bi se sudilo baš njemu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene