Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Govorila sam o kraju lipnja'

Kosor: Datum bi bio da sam spominjala datum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ja, kao što znate, nisam spominjala datum, ja sam govorila o kraju lipnja. Datum bi bio da sam ja spominjala neki datum, dakle neki dan u lipnju', izjavila je danas Jadranka Kosor na pitanje o završetku pregovora.

'Ja sam spominjala kraj lipnja kao nešto što je dio našega cilja, naše ambicije. Kao što znate, ne samo Vlade RH nego i nekih političkih snaga u Hrvatskoj, ali svakako i predsjedništva EU', rekla je Kosor nakon sastanka sa šefom Europske komisije, Joseom Manuelom Barrosom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Iz minute u minutu Hoće li ovako izgledati Plenkovićeva većina? Oglasio se član Domovinskog pokreta: "Znate koja je naša polazišna osnova" Parlamentarni izbori 2024. Pratite iz minute u minutu Dabro potvrdio: "Našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a", Milić obznanio kad bi se mogli znati obrisi konačnog dogovora

>> Barroso ne zna kada ćemo ući u EU!

'Mislim da ako čovjek ili skupina ljudi kao što je Vlada nema ambiciju, nema hrabrosti,, nema odlučnosti, nema volje i ako se ne postavlja male ili veće ciljeve onda ne može napraviti ništa. U tom smislu vjerujemo da imamo i snage i volje i mogućnosti i predano ćemo raditi do zadnje sekunde', rekla je Kosor.

'Sudeći prema govoru Hrvatska je napravila napredak, ali nije napravila presudan napredak i o završetku pregovora će se odlučivati u iduća tri tjedna. Znamo koji su to gradovi, dakle to su najveće članice EU i moramo se strpiti još tri tjedna. Početkom svibnja ćemo politički znati je li Hrvatska završila pregovore i hoće li ih završiti do kraja lipnja. To je činjenica', kazao je Zoran Milanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene