Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska očekuje potporu

Barroso ne zna kada ćemo ući u EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sastanka s Kosor Barroso je rekao da se ne može obvezati i reći nam datum.

'Za nas je sadržaj važniji od same brzine. Moja poruka je poruka ohrabrenja ovom ambicioznom planu. Plan A je da Hrvatska postane 28. članica EU. TZadni dio je najteži, ali može se i to proći',  kazao je Barroso. Nahvalio je Jadranku Kosor rekavši kako je u njegovig 6 godina predsjedanja Europskom komisijom ova Vlada jedna od najpredanijih u procesu pristupa Europskoj uniji.

Kosor je izjavila kako je napredak vidljiv u poglavlju 23 i uvjerena je da će napraviti sve da zadovolji Europsku uniju, Vladu i građane. Ostaje i dalje pri planu da završi pregovore u lipnju. 'Ako čovjek ili skupina ljudi nema ambiciju ili volju, ne može učiniti ništa', kazala je Kosor.

Uoči posjeta Zagrebu, Barroso je kazao kako zemlje jugoistočne Europe pripadaju Europskoj uniji, te izrazio uvjerenost da će EU uskoro primiti Hrvatsku kao 28. državu članicu EU-a.

Premijerka Kosor jučer je ponovila kako hrvatski cilj ostaje dovršenje pregovora do kraja lipnja, istaknuvši da je taj cilj dohvatljiv.

>> Kosor: Unatoč nekima, lipanj je i dalje cilj završetka pregovora

Tijekom dana predsjednik Europske komisije, uz kojega je u Zagreb doputovao i europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele, trebao bi se sastati i s predsjednikom države Ivom Josipovićem i predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. Barroso će se nakon sastanka s Bebićem obratiti i zastupnicima Hrvatskog sabora te se sastati s predstavnicima civilnog društva s kojima bi u gradu trebao popiti kavicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene