Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na prozivku

Kosor Brammertzu: 'RH je u Oluji skršila zube krvoloku Miloševiću'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor odgovorila je na prozivku iz Beograda.

Tijekom jučerašnjeg posjeta glavnog haškog tužitelja Srbiji, Serge Brammertz i Boris Tadić hrvatskoj su vladi dijelili javne packe zbog pozdrava generalima na proslavi obljetnice operacije Oluja. Brammertz je rekao da je jako iznenađen, a Tadić da očekuje reakciju čelnika Europske unije.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest" Poplava u Francuskoj Velika tragedija Oca i dvoje djece odnijela poplava dok su pokušavali prijeći most: Sedmero ljudi nestalo u velikoj oluji koja je pogodila europsku zemlju

Premijerka Kosor je rekla da Hrvatska ima vrlo otvorenu i potpunu suradnju s Haškim sudom, a optužbe iz Srbije, ocijenila je, na tragu su činjenice da 'mnogi političari u Srbiji ne mogu prihvatiti povijesne činjenice, a jedna od njih je da je Hrvatska bila napadnuta, da je bila žrtva agresije i da se vodio obrambeni rat, te da se nije vodio građanski oružani sukob, kako to voli reći srbijanski predsjednik Boris Tadić'.

Kosor je naglasila da se moraju prihvatiti povijesne činjenice da je Hrvatska u Oluji 'skršila zube krvoloku Miloševiću i njegovoj velikosrpskoj politici', a za oslobođenje su, istaknula je, zaslužni, naravno, hrvatski branitelji.

Cijela politička polemika oko kninskog pozdrava odvija se u trenutku kad je Slobodan Vučurević, kod nas optužen za ratne zločine, pod misterioznim okolnostima pobjegao iz Srbije. Unatoč svim mogućim međudržavnim sporazumima. Hrvatska je čekala na njegovo izručenje. I dok on šeće po Trebinju, ministarstvo pravosuđa diplomatskim putem od Srbije traži pojašnjenje okolnosti Vučurevićeva bijega.Odgovor iz Beograda još nije stigao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene