Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kornati: Uginule ovce bit će uklonjene do kraja tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uklanjanje uginulih ovaca u Nacionalnom parku (NP) Kornati još nije počelo, ali su u tijeku pripreme kako bi do kraja tjedna sve lešine bile uklonjene, izjavila je veterinarska inspektorica Šibensko-kninske županije Branka Gulin.

Uklanjanje ovaca koje su uginule od žeđi jer su zbog dugotrajne suše presušila prirodna pojila na Kornatima, obavit će šibenska tvrtka As-eco, a brod za prijevoz i vozila za prikupljanje lešina po otocima osigurat će NP Kornati.

Pročitajte i ovo Ovce Kriva trava Ovce tražile travu, pa pojele 100 kilograma kanabisa: Pastir je primijetio čudno ponašanje stada Slika nije dostupna Kornatima se širi smrad uginulih ovaca

Nakon što bude prikupljena, sva uginula stoka bit će prevezena i uništena u Agroproteinki u Sesvetskom Kraljevcu gdje se zbrinjava otpad životinjskog podrijetla, rekla je Gulin.

Točan broj uginulih ovaca na Kornatima još se ne zna, ali se
pretpostavlja da je riječ o četvrtini od ukupno 5000 registriranih ovaca na tom području.

Danas je na Kornate stigao još jedan privatni vodonosac s ukupno 450 prostornih metara vode, izvijestili su iz općine Murter-Kornati.

On će pitkom vodom napuniti vodospremnike po kornatskim uvalama, te će, nakon što su jučer dva vodonosca Hrvatske ratne mornarice (HRM) vodom napunila presušena pojilišta za stoku, Kornati ponovno imati vodu, navode u općini Murter-Kornati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene