Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Korade pred policijom bježao pijan, gladan i bosonog!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rasvjetljavaju se okolnosti pod kojima je umirovljeni general Ivan Korade počinio svoj krvavi pohod Zagorjem. Neslužbeno, prema nalazu obdukcije, doznajemo kako Korade u dva dana bijega nije uopće jeo, a konzumirao je velike količine alkohola.

Dobar dio svog bijega pred policijom po nepristupačnom terenu prevalio je bos jer su mu na nogama pronađene rane i ozljede, koje su, s obzirom da je Korade bio dijabetičar, sporije zacjeljivale. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pune ruke posla za MUP Scene kao iz filma: Krijumčario migrante, pokušao pregaziti policajku, a zatim se dao u bijeg Ilustracija Bježao policiji Serijski prekršitelj tri puta posudio auto, svaki put mu ga oduzeli - pa i ovaj, posljednji

Odvjetnik obitelji Korade razočaran je, kako kaže, traljavim poslom policije. Na zahtjev obitelji skupit će svu dokumentaciju i napraviti rekonstrukciju posljednih generalovih trenutaka.

'Imali su kratke cijevi koje su, kao što znate, na određen način neprecizne na veću daljinu. Ja ništa ne želim prejudicirati. Zato postoji istražni postupak, postoji zapisnik o uviđaju, zato postoje vještačenja da možemo utvrditi materijalnu istinu', rekao je odvjetnik obitelji Korade, Željko Olujić.

>> Korade si je pucao u glavu, pokop bez vojnih počasti

Obitelj Korade, kaže Olujić, priznaje kako je njihov suprug i otac bio osnovano osumnjičen za ubojstva petero ljudi. Iako Koradeu za stravičan masakr nikada neće biti suđeno, njegova obitelj, čini se, kani u sudsku bitku s državom.

Korade će biti pokopan danas u 16 sati na groblju u Petrovoj Gori.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene