Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Korade si je pucao u glavu, pokop bez vojnih počasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac, koji je izgubio život tijekom akcije hvatanja Ivana Koradea ubijen je iz zasjede. Iskrvario je na rukama svojeg zapovjednika. Iza sebe je ostavio trudnu suprugu. Policija je danas i službeno potvrdila da je Korade počinio samoubojstvo.

Umirovljeni general Ivan Korade počinio je samoubojstvo, potvrdili su to rezultati očevida i obdukcije, doznaje se danas u MUP-u.

Pročitajte i ovo Prevencija suicida Svjetski dan prevencije samoubojstava Poražavajuće brojke: "Svako drugo dijete se osjeća toliko loše, da osjeća da je suicid jedino rješenje" Ubojstvo u blizini Tuzle - 4 Motiv je ljubomora? Muškarac u BiH ubio ženu pa presudio i sebi: "Nije se ni s kim svađala, dala bi ti zadnji zalogaj kruha da pojedeš"

Na svojim internetskim stranicama MUP je objavio da su policajci jučer oko 15 sati upali u vikendicu kod Velike Veterničke iz koje je Korade ranije pucao i tamo ga pronašli mrtvog.

Nakon provedenog očevida i obavljene obdukcije utvrđeno je kako je Korade počinio samoubojstvo, stoji u priopćenju u kojem se ne otkriva na koji način i s kojim oružjem se Korade ubio.

>> MORH: Ivan Korade neće biti pokopan uz vojne počasti

Iz vikendice u zaseoku Kosi u kojoj se skrivao Korade je oko sat i pol prije samoubojstva hicem iz vatrenog oružja ubio pripadnika Mobilne jedinice prometne policije Marija Kusanića (32). Policija ga je potom okružila, a oko 15 sati u kuću su bačeni suzavac i "šok" bombe.

U vikendici je pokraj Koradea ponađen cijeli arsenal oružja: ručne bombe i više komada oružja, a policija je i sinoć pretraživala područje oko vikendice zbog sumnje da je Korade minirao teren, odnosno postavio "mine iznenađenja".

Komemoracija za poginulog policijskog službenika održat će se dana 05. travnja 2008. godine u 12,00 sati u prostorijama PU karlovačke. Posljednji ispraćaj Maria Kusanića biti će dana 05. travnja 2008. godine u 15,00 sati na groblju Velika Švarča u Karlovcu. Odmah nakon tragičnog raspleta osmodnevne potrage za odbjeglim generalom, osumnjičenim za četverostruko ubojstvo, čelnici policije jučer su izjavili da se Korade ubio u vikendici.

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je danas da cjelovito policijsko izvješće i sve nalaze vještačenja i obdukcije očekuje idućeg tjedna.

Mediji danas pišu da je Korade nađen mrtav u ležećem položaju s prostrijelnom ranom s desne strane sljepoočnice.

Korade će biti pokopan bez vojnih počasti.

Potraga za Koradeom počela je prošlog tjedna nakon jednog od najtežih poratnih masakra u Hrvatskoj kada je umirovljeni general u vikendici pokraj Ivanca ubio prijatelja Davora Petriša, a dan poslije u Velikoj Veterničkoj Franju Kosa te Ceciliju Hudić i njenog 15-godišnjeg unuka, dok je Vladu Knoka ranio u nogu.

Korade je, prema tvrdnjama policije i tužiteljstva, ubojstva počinio iz osvete ili zbog prikrivanja zločina.

Za njim je osam dana tragalo više stotina policajaca uz pomoć pasa i helikoptera, a riječ je o jednoj od najvećih policijskih potraga u Hrvatskoj.

Korade koji se kao zapovjednik VII. gardijske brigade proslavio postavljanjem hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi 5. kolovoza 1995. i ranije je bio poznat po brojnim incidentima.

Prvi je put uhićen 1994. kada ga je u zadarskom zaleđu uhitila i vojna policija. Bio je i uvjetno osuđen na osam mjeseci zatvora zbog brutalnog zlostavljanja pukovnika SIS-a u varaždinskom lokalu Bijeli konj.

Umirovljen je u travnju 1997., a i kasnije se dovodio u vezu s više tučnjava, prometnih nesreća i nasilničkih ispada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene