Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bojkot skupova o holokaustu

Koordinacija židovskih općina: "Ako su crvena zvijezda i 'U' isto, nemamo o čemu razgovarati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog neprimjerenih reakcija oko veličanja ustaštva predstavnici Koordinacije židovskih općina neće se pridružiti tradicionalnom skupu sjećanja koje 27. siječnja, u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, organizira hrvatska vlast.

Potvrdio je to Hini predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rast antisemitizma u Europi Skup sjećanja na Kristalnu noć: "Ne smijemo dozvoliti izjednačavanje ustaštva i antifašizma" Uz Dan Holokausta (Foto: Hina/Ivo Lučić) - 1 Uz Dan holokausta Zagrebačka tinejdžerica preživjela je najzloglasniji nacistički logor, u kojem je zvjerski ubijeno više od milijun ljudi

"Takvu smo odluku donijeli na osnovu reakcije Vlade, Hrvatskog sabora i predsjednice Republike na protekle događaje. Nije problem ploče u Jasenovcu ili natpisa 'Za Dom spremni' već relativizacije svega. Ako je isto kukasti križ, 'U' i Za Dom spremni i crvena zvijezda onda o čemu diskutiramo? Reviziju povijesti ćemo raditi? Komisiju osnivati da ona kaže što je bio Drugi svjetski rat? Pa o čemu mi razgovaramo?", rekao je Kraus.

Službeni poziv za sudjelovanje na skupu sjećanja, kaže Kraus, još nisu dobili, no zbog posljednjih događanja Koordinacija židovskih općina u RH odlučila je kako neće doći. "O toj odluci obaviještena je i općina Bet Israel koja također neće sudjelovati", poručio je Kraus. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene