Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Na štetu građanima'

SAMOSTALNI SINDIKATI BANDIĆU 'Smjene u Upravi Holdinga bile bi političke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Jedini razlog njezine smjene može biti loš rad, a nikako politička nepodobnost. Svako daljnje prepucavanje Uprave i gradonačelnika ide na štetu radnika i građana Grada Zagreba", ističu sindikalci.

Koordinacija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u Zagrebačkom holdingu uputila je otvoreno pismo zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, kojim izražava protivljenje njegovoj namjeri, kako tvrde, očite političke smjene aktualne Uprave Holdinga.

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Ilustracija Dobre vijesti za Zagreb Agencija Moody podigla zagrebački kreditni rejting, Tomašević: "Ovo najbolje govori o uspješnosti ove gradske uprave"

"Uprava koja je imenovana temeljem provedenog natječaja prije manje od tri mjeseca najavila je i počela provoditi korektne poteze i rješavati probleme u podružnicama Zagrebačkog holdinga, koji su godinama gurani pod tepih, te joj iz tih razloga treba dati šansu za daljnji rad. Jedini razlog njezine smjene može biti loš rad, a nikako politička nepodobnost. Svako daljnje prepucavanje Uprave i gradonačelnika ide na štetu radnika i građana Grada Zagreba", ističu sindikalci.

Bandić je jučer, upitan o smjenama u Upravi Holdinga, rekao kako će na mjesto ekonomskih stručnjaka Maruške Vizek i Hrvoja Šimovića doći još veći stručnjaci. Gradonačelnik je 22. svibnja najavio da će novi predsjednik i članovi Uprave imati "normalne ugovore", kao što su ih imali i dosadašnji, s otpremninama od tri mjesečne bruto plaće.

Nastavak afere Agram - Nova uhićenja u Zagrebačkom Holdingu

Predsjednik Uprave Holdinga Dejan Fičko izjavio je krajem svibnja da on i članovi Uprave ne odustaju od svojih menadžerskog ugovora, te da članovi Uprave neće podnijeti ostavke jer nemaju niti jedan valjani razlog za to. Ustvrdio je kako ugovori predsjednika i članova Uprave nisu menadžerski ugovori, već ugovori o pravima i obvezama predsjednika i članova, potpisani na rok od četiri godine.

Grad Zagreb je 5. siječnja prvi put raspisao javni natječaj za izbor predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga i četiri člana Uprave, a skupština Holdinga je 6. ožujka donijela odluku o njihovom imenovanju. Novi predsjednik Uprave Dejan Fičko te troje od četvero novih članova Uprave, Marija Cvrlje, Denis Nikola Kulišić i Krešimir Kvaternik, potpisali su krajem ožujka nove menadžerske ugovore na razdoblje od četiri godine.

Afera Agram: Benku i Jukiću određen istražni zatvor, ali su pušteni...

Menadžerski ugovor jedino nije potpisala nova članica Uprave za pravne poslove Daniela Franić, kojoj je na snazi ostao stari Ugovor o radu

Prema članku 20. Ugovora, u slučaju da se on raskine prije isteka roka na koji je sklopljen ili u slučaju opoziva prije isteka mandata, a bez utvrđenog važnog razloga, članu Uprave pripada pravo na otpremninu u iznosu od pola bruto plaće za svaki mjesec od dana raskida do dana utvrđenog isteka mandata. Osnovna bruto plaća članova uprave iznosi 33.000 kuna, a ugovori su krajem ožujka potpisani na rok od četiri godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene